Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Виконувати домашнє завдання з дитиною потрібно правильно.

Опубликовано: 12.01.2019

видео Виконувати домашнє завдання з дитиною потрібно правильно.

Ділення у стовпчик. Вступ



Багато хто з батьків скаржиться, що виконання з дитиною домання з дитиною потрібно правильношніх завдань забирає в них багато сил. Втрачаючи терпіння, вони зриваються, кричать на малюка, сварять його.

Дитина плаче і починає почувати відразу не тільки до уроків, а й до навчання в цілому. Деякі батьки, щоб поберегти свої нерви, й зовсім не перевіряють домашні завдання. При цьому малюк залишається сам на сам зі складним матеріалом. Не отримуючи підтримки дорослих, не розуміючи, що потрібно робити, він починає відставати в школі від однолітків, відчувати себе гіршим за інших. З часом це може привести до нервового зриву. Існує ще й третя категорія батьків – вони повністю виконують домашнє завдання замість своєї дитини. Це призводить до того, що вона йде до школи зовсім не підготовлена. Але є батьки, які дійсно допомагають своєму малюку навчатися. Щоб зацікавити його, вони купують додаткові різнокольорові посібники, в яких містяться різні завдання і вправи. Серед найпоширеніших – друковані зошити для письма, логічні завдання з математики, серія підручників та зошитів – для вивчення англійської мови, тощо. Завдяки підтримці батьків і правильній організації навчання, маленький школяр швидко адаптується в класі, із задоволенням навчається, встигає на уроках. Домашнє завдання у нього зовсім не викликає ніяких особливих складнощів.


Артикуляційна гімнастика (Логопед Киев, Позняки)

Якщо ви хочете потрапити до четвертої категорії батьків і не втрачати самовладання під час виконання домашніх завдань, вам необхідно дотримуватись деяких простих правил:

Правильний режим і розпорядок дня. Намагайтесь виконувати домашні завдання в один і той же час. Слідкуйте за тим, щоб дитина як слід відпочила і була не голодною. Найкраще починати працювати через 2 години після повернення зі школи. Не відкладайте уроки на пізній вечір. В такий час дитина вже досить заморена, працездатність у неї знижена і вивчити будь що буде дуже складно. Можна виконувати завдання зразу після школи, а ввечері їх перевіряти. Так матеріал закріплюється ще краще. Не забувайте надавати дитині впевненості. Дехто, відчувши що в нього нічого не виходить, засмучується і кидає виконувати роботу. Підбадьорте дитину, скажіть що в неї вже трішки виходить, а скоро буде все набагато краще. Дозвольте їй іноді займатися самостійно і експериментувати. Привчайте її бути відповідальною. Але не забувайте перевіряти результат, щоб малюк бачив, що ви ним цікавитесь. Допоможіть, якщо потрібно. Під час виконання завдання будьте поруч, щоб мати змогу в будь який момент прийти на допомогу. Не дивіться в цей час телевізор – це буде дуже відволікати і нервувати вашого малюка. Йому буде важко зрозуміти, чому хтось розважається, а він працює. Через кожні пів години дозволяйте дитині 5-10 хвилин відпочити. Сприяйте тому, щоб процес навчання був цікавим: співпрацюйте з дитиною, переглядайте разом пізнавальні фільми, енциклопедії, розглядайте картини, розширюйте кругозір дитини всіма можливими способами. При вивченні іноземної мови, дивіться англійські мультфільми, виконуйте цікаві вправи, використовуючи посібники з англійської мови . Будьте вимогливими і послідовними. Але не забувайте враховувати можливості малюка. Завжди заохочуйте дитину, хваліть, навіть за маленькі успіхи. Завжди пам’ятайте, що колись і вам було нелегко навчатися. Ставте себе на місце дитини. Дотримуючись цих простих правил, ви зможете завоювати довіру свого малюка, стати йому другом, викликати стійке бажання отримувати нові знання. 


Ефективні вправи для схуднення

Похожие статьи:

rss