Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Ризикуючи життям, працівники ДАІ зупинили п’яного водія

Опубликовано: 12.01.2019

Небезпечним для життя і здоров’я людей, що переходили проїзну частину дороги по пішохідному переходу, могла стати зустріч з водієм, який, порушуючи всі правила безпеки, прямував проїзною частиною. Працівники Державтоінспекції перекрили вулицю службовим автомобілем і прийняли на себе потужний удар зіткнення.

Вечірній спокій мешканців Ромен порушив гуркіт автомобілів — на максимальній для вітчизняного автомобіля швидкості центральною вулицею райцентру нісся « Запорожець », який переслідували на службовому автомобілі співробітники Державтоінспекції. Чоловік за кермом поводив себе неадекватно, він не реагував на накази про зупинку та попереджувальні жести інспектора, який намагався зупинити порушника. Створюючи реальну загрозу життю людей, які переходили проїзну частину пішохідним переходом, водій автомобіля долав перехрестя на червоний сигнал світлофора. Зрозумівши, що водій не думає зупинятися, один з інспекторів ДАІ вибіг на перехрестя, зупиняючи пішоходів, а інший — на переріз « шумахеру » підставив службовий автомобіль, який і прийняв на себе потужний удар зіткнення. На щастя, ані правоохоронці, ані пересічні громадяни, ні сам порушник не зазнали тілесних ушкоджень. Ним виявився 29-річний місцевий мешканець, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Перевірка на ступінь сп’яніння показала у його крові близько 3 проміле алкоголю.


Інспектор столичної патрульної поліції врятував з вогню двох киян

А розпочалося переслідування після отримання інформації про дорожньо-транспортну пригоду. До міліції зателефонувала жінка та повідомила, що на її автомобіль скоїв наїзд водій, який навіть не зупинився після зіткнення.

« Ми з чоловіком одразу і не зрозуміли, що відбулося. Відчули лише потужний удар ззаду, — пояснює Людмила, — заплакали діти. Коли роздивились, побачили «Запорожець », що їхав позаду нас. Замість того, аби зупинитись, він почав тікати по зустрічній смузі на величезній швидкості. Ми зателефонували до міліції і повідомили можливий рух порушника.» Негайно на вказане місце був направлений наряд ДАІ. « Переслідували ми даного водія не випадково, — розповідає старший інспектор ДАІ Роменського МРВ капітан міліції Станіслав Сітак. — Півгодини тому чоловік скоїв ДТП — зіткнувся з автомобілем «ВАЗ » і зник з місця події. Там, в понівеченій автівці, окрім дорослих людей знаходились діти. Коли нам вдалося фактично наздогнати порушника, ми наказали зупинитись, але він лише збільшив швидкість. По рації ми передали своїм колегам, що переслідуємо автомобіль і нам потрібна допомога».

Людей на вулицях того вечора було багато, але водій « Запорожця », мабуть, не боявся ані бога, ані чорта. Він навіть ледь не збив правоохоронця — удар на себе взяла міліцейська машина. Жінка завдячує співробітникам міліції, які не тільки допомогли її родині, а й своїм вчинком зупинили п’яного водія, тим самим врятували не одне людське життя. Самі ж ДАІвці свій вчинок геройським не вважають. Капітан міліції Євген Анцибор був за кермом автомобіля, який виїхав на переріз порушнику. Каже, часу на роздуми не було: « Тоді мені і на думку не спало, що сам можу постраждати ».

Натомість керівництво Роменського міськвідділу іншої думки: « Сподіваємось, що вчинок Станіслава Сітака та Євгена Анцибора для молодих співробітників ОВС стане яскравим прикладом високого професіоналізму в службовій діяльності. Я, як керівник, буду клопотати перед начальником УМВС про заохочення вказаних працівників », — коментує подію підполковник міліції Юрій Яровий.

На водія-порушника складені адміністративні матеріали за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та створення аварійної обстановки. Покаранням може стати відшкодування збитків потерпілим, великий штраф та позбавлення права керування транспортним засобом.

ДАІ Сумської області)

rss