Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Звертатися до Верховного Суду тепер можна напряму – Юридичні послуги Львів, послуги юриста та адвоката Львів

Опубликовано: 22.10.2018

З 29.03.2015 Верховний Суд України прийматиме заяви про перегляд судових рішень безпосередньо від заявників.

Правило стосується адміністративного (ст. 239-1 КАС), цивільного (ст.358 ЦПК), кримінального (ст.449 КПК) та господарського (ст.111-18, 111-19 ГПК) процесів.

Нагадаємо, досі заяви про перегляд судових рішень подавалися через Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищий господарський суд України та Вищий адміністративний суд України.

Тому заяви про перегляд Верховним Судом України рішень попередніх інстанцій, що надійшли до вищезгаданих судових органів для вирішення питання про те, чи допускати справу до провадження ВСУ, не пізніше 28.03.2015 року, будуть ще розглядатися у порядку, що діяв до того, як нові зміни набрали чинності.

Якщо заяви про перегляд ВСУ рішень судів надійшли до судів касаційних інстанцій з датою відправлення після 28.03.2015 року (з 29.03 і пізніше), така заява буде зареєстрована в автоматизованій системі документообігу суду, але відповідно до конкретних Інструкцій з діловодства в судах України, її або перешлють за належністю,  або канцелярія поверне відправникові таку заяву впродовж 2-ох робочих днів від дня її надходження як помилково доставлену кореспонденцію ( у господарській та загальній юрисдикціях).  У адміністративних судах цей строк становить три, а не два дні.

rss