Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Житомир отримав 12 мільйонів гривень від ЄС на початок капітального ремонту набережної

Опубликовано: 23.10.2018

  19 жовтня в столичному офісі ULEAD відбулася публічна презентація кращих регіональних проектів, реалізація яких розпочнеться у 2018 році за кошти Європейського Союзу. 

Мова йде про 70 регіональних стартапів у 16 областях, які стали переможцями конкурсу й виграли можливість отримати фінансування у рамках секторальної підтримки ЄС на загальну суму 616,1 млн грн.

За словами Геннадія Зубка: «Отримавши перемогу у конкурсному відборі, переможці здобули унікальну можливість за підтримки держави реалізувати проект, починаючи вже з ідеї проекту. Але ідеї класної з прорахованими кінцевими показниками. Головна ціль всіх проектів, як і нашої реформи децентралізації – розвиток людського потенціалу!».

З-поміж проектів-переможців і проект розбудови спортивно-культурного простору на набережній річки Тетерів у Житомирі, який під час заходу представили міський голова Житомира Сергій Сухомлин та директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

«Коли ми працювали над стратегією розвитку міста Житомира, ми визначилися, що  одним із напрямків буде туризм. Разом з тим, ми розуміємо, що у нас немає таких можливостей в архітектурному плані, як у Львова, немає моря як в Одесі, але є унікальний ландшафт міста. Тож  напрямок спортивного і рекреаційного туризму нам підходить ідеально. У Житомирі є дві великих рекреаційні локації – парк імені Юрія Гагаріна і Гідропарк, які знаходяться на відстані близько 5 км одна від другої. І саме цей проект з’єднує ці дві локації», – зазначив очільник міста під час презентації.

За словами директора КУ «Агенція розвитку міста» Бориса Пахолюка, це дуже амбітний проект, але починати треба з маленького.

«Одна з найбільш активних зон масового відпочинку в місті Житомирі це – парк ім. Гагаріна. Вона знаходиться у центрі міста. На сьогодні і без належної інфраструктури люди йдуть туди відпочивати. Але ми хочемо наповнити цю локацію спортивними зонами, щоб вони могли там відпочивати сім’ями, кататися на велосипедах, робити пікніки, щоб діти могли лазити по скеледрому, займатися іншими активностями. Всі міста хочуть розвивати туризм. І тут важливо поставити собі правильне запитання – якого туриста ми хочемо? Ми вважаємо, що Житомир буде цікавий саме спортивному туристу, людям, які займаються активними видами спорту. Також це можуть бути сім’ї з дітьми, які хочуть виїхати з задушливого міста і ми можемо запропонувати їм активний сімейний відпочинок. 4000 м зони активного відпочинку – це те, що хочемо зробити в Житомирі. Проект дуже амбітний. Але зараз ми починаємо з перших 450 метрів. Це перша черга», – розповів Пахолюк.

Він також зазначив, що втілення цього проекту дозволить не лише розвинути туризм у Житомирі, але й дасть поштовх розвитку малого та середнього бізнесу.

«Мета проекту відповідає цілі комерціалізації туристичного потенціалу. Але, зрозуміло, що навколо туризму завжди починає розвиватися малий та середній бізнес. Ми створюємо простір, який буде притягувати людей», – сказав Борис Пахолюк.

Міський голова Житомира додав, що проект вже двічі обговорювали на Майстернях міста з житомирянами і він зазнав змін. Зокрема, люди наполягали на відмові від граніту і просили залишити якомога більше природних зелених просторів.

«На наступному тижні оголошуємо тендер. Плануємо завершити першу чергу за 2019 рік. Друга і третя черга цього проекту передбачає облаштування лижних маршрутів і підйомників, а також будівництво бази водних видів спорту. Дякую всім, хто нас підтримав. Дякую партнерам з Європейського Союзу, дякую команді Мінрегіону», – підсумував Сергій Сухомлин.

Загальна вартість першої черги будівництва ми оцінюється у 31 млн грн., 12 з яких – кошти секторальної підтримки.

rss