Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Закарпатська кухня – пудбивана пасуля

Опубликовано: 10.01.2019

Ще одна гастрономічна родзинка кухні Закарпаття, це квасоля, або як її тут називають – пасуля, котра входила у перелік головних компонентів харчування жителів краю, адже квасолі та молока у них було достатньо.

Турінформ Закарпаття продовжує Вас знайомити з цікавими рецептами закарпатської кухні, та подаємо Вам інформацію про улюблену страву жителів краю – підбиванау квасоля.

За смаком та вподобаннями, її можна готувати з м’ясом, копченостями чи без них. Але Ви розумієте, що найсмачнішою є саме повна версія рецепту. Спробуйте кухню Закарпаття на смак.

Страва входить у перелік: Закарпатська кухня перші страви

Список продуктів для приготування підбиваної квасолі: квасоля 400 гр, сметана 200 гр, молоко 150-200  мл, мука 3-4 ст.л., копчене м’ясо на кістці, чи пікниця 300 гр, лавровий лист 2 шт, сіль та перець.

Як приготувати? Подаємо рецепт кухні Закарпаття, що пропонує таку послідовність дій.

Промити квасолю, далі залити її холодною водою, та залишити у воді на ніч.

Далі у холодну воду поставити варити кістку (м’яса має бути не багато, адже це більше для смаку) і через 1 годину додати квасолю разом з лавровим листом.

Далі варимо до м’якості квасолі (орієнтовно це може тривати 2 години, залежить від типу квасолі).

Потім, окремо змішуємо сметану, молоко та муку.

Заправляємо суп сметанною заправкою. Солимо та перчимо. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.

Декілька фішок від гурманів та любителів кухні Закарпаття:

Якщо Ви хочете зробити суп пісними, то не додавайте м’ясо, чи пікницю, а просто заправте квасолю мукою. Розділіть м’ясо з кістки, що варилась в супі та подайте дрібними шматками та зеленю укропу До супу дайте, свіжий, чорний хліб Справжні закарпатці до смаку, мажуть хліб мастю (смалець) та закусують часником Даний суп можна їсти й охолодженим, кімнатної температури.

На сьогодні, на погляд “Турінформ Закарпаття”, найсмачніша підбивана пасоля подається гостям у корчмі Підкова, в Перечині, як на фото. Саме там Ви можете не лише її скуштувати, але й замовити повну дегустацію улюблених страв, подробиці на сторінці: Смак Закарпаття – 15 популярних страв закарпатської кухні.

Смачного Вам, Ваш Турінформ Закарпаття

Вам також будуть корисними наступні публікації на тему кухня Закарпаття:

rss