Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

З декретної відпустки — у відпустку для догляду за дитиною

Опубликовано: 11.01.2019

Працівниці (без інвалідності, основне місце роботи) після виходу з відпустки у зв’язку з вагітністю і пологами надали відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. У Таблиці 5 Звіту з ЄСВ цю подію забули відобразити. А в Таблиці 6 не зазначили кількість днів перебування у трудових відносинах. Чи подавати уточнення до Звіту з ЄСВ і як? Чи донараховувати декретні за листопад до розміру мінімальної заробітної плати на суму 46,40 грн, якщо їх сума становить 3153,60 грн (30 к. дн. × 105,12 грн)? Чи нараховувати ЄСВ на суму 46,40 грн?

Заповнюйте Звіт з ЄСВ за нормами  Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 № 435  (далі — Порядок № 435).

Абсолютно НОВИЙ бухгалтерський ЗВІТ

Зміни у неподатковій звітності підприємств у нашому бухобліку відбуваються нечасто. А щоб з’явився абсолютно новий звіт, то уже й не пам’ятаємо, коли це було. Але він з’явився, завітавши до нас з Європи. Він не входить до складу фінансової звітності, але містить фінансову інформацію. І може містити нефінансову. Мова йде про Звіт про управління, який уже вперше треба буде подати за 2018 рік. Хто має складати Звіт про управління? Кому його подавати? Що має містити Звіт про управління? Як скласти Звіт про управління? Чи є хоча б якісь методрекомендації з його складання?

Якщо застрахована особа у звітному місяці вийшла з відпустки у зв’язку з вагітністю і пологами і їй у тому самому місяці надали відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, в Таблиці 5 зробіть два записи:

у першому рядку у графі 7 «Категорія особи» зазначте категорію особи «5» (особа, якій надано відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами), а у графі 11 «дата закінчення» — останній день цієї відпустки у форматі «ДД»; у другому рядку у графі 7 зазначте категорію особи «6» (особа, якій надано відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), а у графі 11 «дата початку» — перший день цієї відпустки у форматі «ДД».

Так заповнювати графи вимагає  пункт 8 розділу IV Порядку № 435 .

Норми робочого часу 2018

Припустімо, у Звіті з ЄСВ за серпень цього не зробили. Щоб виправити таку несумову помилку, скористайтеся  пунктом 4 розділу V Порядку № 435 . Тобто в поточному місяці подайте Звіт з ЄСВ за серпень з типом форми «додаткова», що складається з:

титульного аркуша (перелік таблиць) з типом форми «додаткова»;

Таблиці 5 з типом форми «додаткова» (у ній відобразіть двома рядками відомості про відпустку застрахованої особи).

Кількість календарних днів перебування у трудових відносинах відображайте у реквізиті 15 Таблиці 6 за поточний звітний місяць у рядку, де відображена сума зарплати за поточний звітний місяць, а за майбутні місяці — у рядках, де відображена сума допомоги по вагітності та пологах, що нарахована за повний календарний місяць.

►  Розрахунок відпускних у 2018 році

Якщо у Звіті з ЄСВ за серпень не відобразили кількість календарних днів перебування у трудових відносинах, це можна зробити у Звіті з ЄСВ за поточний місяць. Покажіть у реквізиті 15 Таблиці 6 кількість календарних днів перебування цієї застрахованої особи у трудових відносинах в окремих рядках за місяцями, за які нараховано допомогу по вагітності та пологах.

Позаяк сума нарахованої допомоги по вагітності та пологах за листопад менша за мінімальну зарплату (3153,60 грн < 3200,00 грн), у Таблиці 6 за листопад відобразіть одним рядком додаткову базу нарахування ЄСВ. Зокрема, проставте у реквізитах:

9 — код категорії застрахованої особи «42»; 10 — код типу нарахувань «13»; 11 — період, за який нараховано допомогу по вагітності та пологах, меншу за розмір мінімальної зарплати, — «112017»; 19 — суму додаткової бази нарахування ЄСВ — 46,40 грн; 21 — суму ЄСВ, нараховану на неї, — 10,21 грн (46,40 грн × × 22%).

Донараховувати суму декретних не потрібно.

►  Як нараховується оплата за додаткову соціальну відпустку одинокій матері, яка є внутрішнім сумісником

Якщо ж у Звіті з ЄСВ за листопад ці відомості не відобразили, зробіть це у Таблиці 6 за поточний місяць. Покажіть нарахування одним рядком. У реквізиті 10 зазначте код типу нарахувань «2», а не «13». Ця сума нарахованого ЄСВ потрапить до рядка 4 Таблиці 1 за грудень, тож обов’язково розкрийте зміст помилки.

Припустімо, що відпустка по вагітності та пологах закінчилася у грудні і сума нарахованої допомоги по вагітності та пологах менша за розмір мінімальної заробітної плати (3200,00 грн). Відображайте додаткову базу нарахування у Таблиці 6 за грудень, зокрема в реквізитах:

9 — код категорії застрахованої особи «42»; 10 — код типу нарахувань «13»; 11 — період, за який нараховано допомогу по вагітності та пологах, меншу за розмір мінімальної зарплати,— «122017»; 19 — суму додаткової бази нарахування ЄСВ; 21 — суму ЄСВ, нараховану на неї.

Заміна відпустки грошовою компенсацією: чи можливо це

Хоча за грудень допомогу по вагітності та пологах нарахували за частину місяця, додаткову базу нарахування ЄСВ обчислюємо, адже трудові відносини тривають — працівниці надали відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

rss