Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Як по Тимошенко вдарять її ж зброєю

Опубликовано: 10.01.2019

видео Як по Тимошенко вдарять її ж зброєю

Роздає сліпим і кривим! Парасюк зробив нову гучну заяву

Житомирські обласні "батьківщинці" не підтримали звернення до Кабміну щодо розширення програм субсидій для населення. А це означає, що скоро Тимошенко може отримати контрмітинги у відповідь на свій "антитарифний майдан"



У зверненні Житомирської облради йдеться, що депутати стурбовані ситуацією, яка склалася у зв'язку з підвищенням ціни на газ для населення на 23,5%. І враховуючи соціальну напругу, спричинену цим рішенням, вони звертаються до уряду, аби захистити бідні верстви населення шляхом розширення програми субсидій. Чому ж соратники Тимошенко не підтримали цю благу справу?


Бійці розповіли про спецоперацію, під час якої схопили досвідченого диверсанта РФ

Вочевидь відповідь слід шукати в наступних рядках звернення: "Усвідомлюємо, що дане рішення продиктоване умовами співпраці з МВФ та необхідністю розрахуватися за кредитними зобов'язаннями, взятими попередніми урядами. Зокрема з 2007 по 2014 роки державний борг України зріс на 46 мрд доларів. Сьогодні настав час віддавати борги". Тобто, житомирські соратники відмовляються визнавати очевидне – борги накопичувала і їхня лідерка на прем'єрській посаді.


Сергій Лямець про "Північний потік-2": Ми програли газові ігри

Як повідомляє "Перший житомирський", перед голосуванням депутат від фракції "Батьківщина" Дмитро Крапачов заявив, що його політсила не буде підтримувати дане звернення. Натомість голова фракції Анжеліка Лабунська покинула сесійну залу ще на початку засідання. У підсумку всі фракції, окрім "Батьківщини", яка найбільше висловлювалася проти підвищення цін на газ, підтримали звернення щодо розширення програми субсидій для населення. "За" проголосували 44 депутати.

Можна спрогнозувати, що рішення житомирських обласних депутатів – пробний камінь. І в інших облрадах будуть ініційовані такі ж звернення. Які так само відмовляться підтримувати соратники Тимошенко, бо не визнають боргів своєї лідерки. То ж, якщо йдеться про технологію, яку по народному можна назвати "проти лому нема прийому, якщо це не інший лом", тоді вона досить ефективна. "Ломом" проти віялових звернень місцевих влад щодо прийняття мораторію на підвищення цін на газ стануть подібні до житомирського звернення місцевих депутатів. На які, можна передбачити, буде відгук в урядових кабінетах. На відміну від закликів борців з "тарифним геноцидом", котрі хапаються за нагоду вичавити для себе максимум з непопулярного рішення про зростання цін на газ. Розуміючи, що ніякого мораторію не буде.

Варто зауважити на ще одному важливому моменті. Depo.ua писав, що "антитарифний шатун", який влаштовує Тимошенко, це ще і перевірка власного ресурсу перед виборами . Житомирські свідки "Нового курсу" не підвели, а десь проголосують. Не секрет, що на місцях депутати від політсил, представлених у парламенті, дуже часто думають зовсім інакше, аніж столичні партійні бонзи. Простіше кажучи, заради соціально спрямованого рішення хтось із "батьківщинців" та й визнає за своєю лідеркою мільярдні борги.

Ба, навіть, якщо цього не станеться, можна очікувати, що малочисельні Юлині мітинги в регіонах або ж самі підуть на спад, якщо громадяни зрозуміють, що програма субсидій буде розширена, або ж під місцевими радами проводитимуться альтернативні мітинги на підтримку субсидійних звернень.

У деяких містах вже є досвід проведення мітингів, альтернативних опозиційним. Приміром, у січні минулого року працівники миколаївських ЖЕКів вийшли на підтримку збільшення тарифу на утримання будинків. А в столиці у липні під мерією було два мітинги – політичний, на якому вимагали не підвищувати ціни на проїзд у міському транспорті до 8 гривень, й мітинг працівників столичного метрополітену, котрі, навпаки, виступали за справедливі тарифи, які дадуть їм можливість отримувати вищу зарплату.

Таким чином, опозиційні сили за наявності альтернативних рішень, як це відбувається зі зверненнями місцевих рад щодо розширення програм субсидій, чи альтернативних акцій, яких ще немає, проте вони можуть розпочатися, втрачають монополію на істину.

rss