Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Як навчити розмовляти хвилястого папужку

Опубликовано: 28.10.2018

видео Як навчити розмовляти хвилястого папужку

Как научить попугая говорить🐥видео урок для попугая👀 #Птицы
.

 



Гостьова стаття. Десять років тому, коли я ще вчилася в школі, я мріяла завести хвилястого папужк у і навчити його розмовляти. І ось, на день народження, мрія збулася: ми з батьками пішли в зоомагазин і придбали там крихітну грудочку з пір'я блакитного кольору, яку я назвала Степаном. Так-так, не Кеша, не Яша і не Гоша! Чому мені захотілося, щоб папугу звали саме Степаном!


Как научить попугая говорить? GuberniaTV

Степан виявився на рідкість здатним учнем: незабаром він заговорив, та так, що всі просто дивувалися! Він говорив не тільки типові фрази, яким зазвичай навчають папуг, на кшталт: "Стьопа хороший", та "Стьопочка - лапочка", " Я тебе люблю" і "Давай поцілуємося", він доброзичливо запрошував: "Приходьте в гості - чай пити", і ще читав вірші!

Пам'ятайте дитяче вірш "Йде бичок, гойдається"? Як мій Степочка старанно та кумедно його розповідав! Причому повністю, всі чотири рядки. Це, на жаль, не передати словами - це треба чути власними вухами!


Як навчити говорити папугу

Степан прожив вісім років - завдяки поширеній думці про те, що хвилясті папуги довго не живуть. Живуть! При правильному догляді вони можуть жити до дванадцяти років. Мої друзі, які були знайомі з Степашкою, часто його згадують і дивуються, як мені вдалося "виховати" такого талановитого учня з звичайного хвилястого папужки.

Мені самій цікаво: чи то Степан і справді був "генієм", або це я так наполегливо його навчала? Цю загадку я так і не відгадала. Але мені хочеться дати кілька порад тим людям, які хочуть завести собі папугу і навчити його розмовляти .

Купувати потрібно лише молоденьку пташку і неодмінно чоловічої статі. Стать визначається за кольором восковиці - у молодих самців вона зазвичай червонувата або лілова. Якщо вона блакитна або яскраво - синя, то це вже доросла пташка, і вона навряд чи навчиться розмовляти.

Мій Степан був блакитного кольору, всупереч думці про те, що розмовляють тільки зелені папуги. Я переконалася на власному досвіді, що колір не є чинником розумових здібностей пташки, але якщо ви все ще сумніваєтеся і хочете, щоб напевно - купуйте зелену!

У перші дні після покупки ваш папуга буде сумним і може навіть нічого не їсти. Не треба засмучуватися - пташці потрібно дати час звикнути до нової обстановки, до життя без своїх пернатих товаришів. Розмовляють тільки "самотні" папуги, тому подружку купувати йому не потрібно.

Коли папужка освоїться, можна починати випускати його на пару годин з клітки, привчати до рук. Ці пташки дуже допитливі і веселі, і незабаром він буде стояти у вас на плечах і голові, "зачісуючи" вас. Мій Стьопочка любив бігати за моїми зошитами і хапав кінчик кулькової ручки, заважаючи мені робити уроки. Таке спілкування доставить вам обом чимало веселих хвилин. Тільки пам'ятайте про те, що потрібно закривати вікна, поки пташка не в клітці, стежте, щоб вона не потрапила в каструлю з киплячою водою, чи в наповнену ванну - я чула і про такі жахливі випадки.

Проводити уроки повинна одна людина. Зазвичай папуги краще сприймають жіночі голоси. Перше слово повинне бути коротким - нехай для початку це буде ім'я пташки. Повторюйте слово повільно, з однаковою інтонацією, протягом декількох хвилин. Не лінуйтеся і повторюйте уроки кожного дня, бажано вранці. Коли мій папуга заговорив і сказав своє перше слово, я, якщо чесно, відразу цього не повірила. Подумала, що мені здалося. Але потім Степан почав повторювати слова знову і знову, і голосно: його було чутно навіть із сусідньої кімнати. Ось тоді я почала вчити його фраз, і навіть віршів, як вже говорила. Може бути що ваш вихованець буде читати не тільки дитячі вірші, як мій Степан, а вивчить теми серйозніші? Спробуйте! Адже це дуже цікаво - навчити розмовляти маленьку пташку! А я бажаю вам успіхів!

Якщо вам сподобалася ця стаття, то поділіться будь-ласка нею з друзями

Раджу почитати:

Чому папуга выдригує корм.

Чому папуги кусаються.

Догляд за папугами.

Розмноження хвилястих папужок.

**** 

rss