Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

 Як вибрати правильний Вид Йоги

Опубликовано: 29.09.2018

           

Популярність йоги продовжує рости. Багато людей оцінили її загальний оздоровлюючий ефект і вважають її головним елементом здорового способу життя. Можливо і ви замислювалися, який вид йоги наилучшим образом подойдет к вашему стилю жизни. А вокруг столько информации, столько мнений на тему какая йога дает наибольший эффект для здоровья. Многие люди годами пытаются сделать правильный выбор. Некоторые каждый год по нескольку раз меняют школы йоги, переходят от одного типа к другому, меняют инструкторов.

На самом деле свой выбор сделать достаточно просто. Прежде всего определитесь, почему вы хотите сделать йогу элементом своего образа жизни. Это совет лечащего врача, или ваш сознательный выбор в пользу здорового образа жизни, или что-то другое. Затем выделите время на посещение нескольких центров йоги. Понаблюдайте, как проводят занятия инструкторы, какие чувства вызывают у вас их методики и техники преподавания. Это позволит вам понять, что можно ожидать от конкретного вида йоги. Некоторые предполагают использование специального инвентаря и фокусируются на медленном и плавном исполнении упражнений йоги, другие делают акцент на развитие духовных способностей, третьи - на физическом совершенствовании тела. Все направления йоги имеют массу преимуществ. Однако, силовая йога не ваш вибір, якщо у вас є проблеми зі спиною. Вам необхідні менш інтенсивні види йоги. І, природно, ви повинні проконсультуватися з лікарем.

Проводячи експерименти з різними типами йоги, ви виявите принцип, який присутній в будь-якому напрямку йоги. Всі вони сфокусовані на створенні гармонії в житті кожної людини. Єдності тіла, розуму і духу. Це те, що ми кожен день намагаємося знайти в нашому житті. І це те, що ви легко отримаєте, виконуючи вправи йоги. І ваше завдання просто визначити, яка йога підходить до вашого стилю, ритму життя, фізичним кондицій, медичними показаннями.

Також, хотілося б розвіяти один міф щодо занять йогою. Вам не потрібно бути прибічником певної релігії або вірувань. Подібно до того, як не мають значення ваша вага, габарити і статура для ефективних занять йогою. Кожен може і буде отримувати всі вигоди оздоровчого впливу йоги.

Різні типи йоги не сильно відрізняються один від одного. Проте, є декілька ключових відмінностей, які допоможуть вам визначитися зі своїм вибором. Якщо ваша мета знайти енергійні вправи, щоб швидко скинути ненависний жир, або знайти засіб боротьби з артритом або інший хронічним болем, то ви обов'язково знайдете підходящий саме для вас курс вправ.

Хатха йога використовує фізичні і дихальні вправи для приведення розуму у спокійне умиротворений стан. Це одна з восьми гілок традиційної йоги, давньої індійської філософії. Вважається, що ця школа допомагає досягти стану просвітлення. Від неї відбрунькувалися Раджа, Мантра і Тантра йоги. Це філософські стилі йоги, які фокусуються на розумовому вдосконалення індивіда. Заняття цими типами йоги передбачає дотримання вегетаріанства, як складової частини етичного кодексу йогів.

Ще більш популярним видом є Аштанга Він'яса йога. Це інтенсивна форма занять, що вимагає великих фізичних і розумових зусиль. Робить акцент на єдності дихання і рухів.

Дуже цікава Шівананда йога. Вона базується на 12 нескладних вправах і фокусується на розвитку дихання і на медитаціях. Цей стиль підходить для всіх віків і будь-яких фізичних кондицій. Їй можна займатися всією родиною.

Зверніть увагу і на таку форму, як Віні йога. Вона являє собою терапевтичний підхід до йоги, коли кожна поза підлаштовується під індивідуальні потреби та можливості. Наголос робиться не на правильність виконання пози, а на отримувані від неї відчуття. Ви можете скласти програму заняття і на 15 хвилин і на 2-3 години. Цей тип ідеально підходить для дітей і для людей з пониженими фізичними кондиціями.

Кого-то обов'язково приверне Айенгара йога. Тут ви будете робити акцент на повільне і чітке виконання вправ йоги . Широко використовується різні пристосування для полегшення навантаження. Що дуже добре для людей з різними хронічними хворобами та осіб похилого віку.

Варто відзначити і такий стиль, як Бікрам йога. Її особливість у заняттях, які проводяться в приміщенні з високою температурою. Це дозволяє підсилити потовиділення і прискорити виведення токсинів з організму.

Як бачите, у вас є багатий вибір способів оздоровлення і зміцнення свого здоров'я. Головне, враховуйте можливості свого тіла. Воно вам підкаже, який вид йоги найбільш підходить саме вам.

rss