Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Як навчити папугу розмовляти

Опубликовано: 29.09.2018

видео Як навчити папугу розмовляти

Хвилястий Папуга Говорить

Будинок і інтер'єр Всем



Зміст:

Як вибрати учня? Деякі умови утримання Методика навчання

Поряд з кішками і собакам, папуги ділять з нами квадратні метри і іноді стають повноправними членами родини. Загальновідомо, що папуги запам'ятовують і відтворюють людську мову. Деякі папуги настільки талановиті, що засвоюють цілком пристойний словниковий запас і вміють вживати слова «у справі», при цьому створюючи враження надзвичайно розумною птиці. Такий птахом-імітатором не гріх похвалитися перед гостями, однак, щоб навчити папугу говорити з нами на одній мові, доведеться попрацювати.


Как научить попугая говорить🐥видео урок для попугая👀 #Птицы

Як вибрати учня?

Папуга жако

Знаючі люди вважають, що найбільше здатні до навчання молоді самці у віці місяця-двох. Самими учнями представниками світу папуг є жако, какаду і хвилясті папужки. Жако - найталановитіший серед всіх, але в той же час і більш примхливий. Він може навідріз відмовитися від відтворення людської мови, тамуючи спрагу імітації, копіюючи різні звуки. Та й до того ж ці папуги коштують досить дорого.


Як навчити говорити папугу

Прекрасною альтернативою жако є звичні хвилясті папужки, вони також можуть запам'ятати і відтворювати велику кількість слів. Не всі птахи мають однакові здібності до навчання, тому будьте готові до довгостроковій перспективі уроків. Вибирайте папугу, який спочатку цікавиться людьми, так як навчити папугу розмовляти в цьому випадку буде простіше. Напевно більш талановита та особина, яка спостерігає за вами і прислухається до голосу.

Деякі умови утримання

Зміст папуг

Найголовнішим умовою, що забезпечує успіх всього підприємства, є відсутність у клітці інших особин птахів. Це може стати відволікаючим чинником, т.к. папузі легше спілкуватися зі своїми родичами, ніж вчитися нового, незвіданого. Майбутній балакун повинен міститися в окремій клітці невеликих розмірів, щоб папузі ніде було сховатися від контакту з людиною.

Купивши папугу, потрібно дати йому звикнути до нової обстановки. Нехай кілька днів поживе спокійно, з клітки приберіть все зайве, всі іграшки - дзеркала, дзвіночки, гойдалки.

Методика навчання

Говорящий попугай

Для початку спробуйте навчити папугу говорити одне слово, наприклад, власну кличку. Коли він навчиться впевнено вимовляти свою кличку, можна переходити до більш складних завдань. Добре, якщо перші слова містять гарчали і шиплячі звуки, це дозволить папузі швидше навчитися їх вимовляти.

Навчання слід проводити в спокійній обстановці, де виключені різкі звуки і присутність сторонніх. Для початку слід обмежитися п'ятнадцятихвилинні щоденними уроками. В ідеалі заняття з папугою повинні проходити вранці і ввечері в один і той же час. З часом можна збільшувати час навчання до сорока хвилин. Якщо ви відчуваєте, що папуга втомлюється або втрачає інтерес, зробіть перерву або відпрацюйте час, що залишився пізніше. Можна мотивувати папугу до процесу навчання, даючи йому ласощі за старанність.

Навчаючи птицю, намагайтеся приурочувати слова до певної ситуації, тоді у птаха виникнуть правильні асоціації, і вона буде говорити фрази «впопад». Наприклад, фраза типу «Кеша хоче їсти» повинна випереджати процес годівлі.

Для навчання птиці можна з успіхом використовувати магнітофон. Такий метод підходить для розучування віршів і пісень. Однак жива людська мова викликає у папуги більший інтерес. Слова потрібно вимовляти чітко, з виразом.

Думки про те, хто повинен вчити папугу, різняться. Деякі вважають, що папуга охочіше навчається, маючи учителем тієї людини, яка йому більше подобається або до якого він більше звик. Але інші відзначають, що папуга більш сприйнятливий до жіночих і дитячих голосів.

І пам'ятайте, папуга може бути безмовним свідком ваших дій до пори до часу. Тому, щоб не довелося червоніти перед гостями, уникайте вживання міцних виразів у присутності папуги.

rss