Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

У Станиці Луганській відбувся фестиваль козацької культури

Опубликовано: 23.10.2018

видео У Станиці Луганській відбувся фестиваль козацької культури

Представники Полтавщини на фестивалі Любо 2012

У Станиці Луганській відбувся п’ятий фестиваль козацької культури «Любо», який починаючи з 2003-го влаштовується один раз на два роки. Загалом на свято з’їхалися 41 колектив козацької пісні та танців не лише з усієї України, а також Білорусі та Росії. 


5 Міжнародний фестиваль козацької культури "Любо!"

Вже вдруге на фестиваль прибули і гості з далекого Южносахалінська: 9 годин літаком до Москви та ще добу поїздом до Луганська. Керівник народного ансамблю козачої пісні «Воля» Людмила Застенко стверджує, що сюди вони повертаються із задоволенням.

«Усе це цікаво. Кожного разу якусь нову родзинку вносять до свята. І для людей, які приїхали здалеку, це ще один поштовх для творчості», – сказала Людмила Застенко.

Свої улюблені номери учасники фестивалю демонстрували на місцевому стадіоні. Око та слух глядачів радували і козацькі народні танці, і пісні, і навіть шоу з шаблями. Далі захід перемістився до парку відпочинку. Тут майстри з усієї країни влаштували справжній ярмарок: вироби з глини, соломи, дерева. національні прикраси ручної роботи та ще багато іншого. Також усіх охочих пригощали борщем та кашею, звареними київськими козаками у величезних казанах.

«Головне – чисті думки. Вони переходять через руки. И будь-який рецепт можна або зіпсувати, або зробити прекрасним. Найкорисніші ті інгредієнти, які вирощені, де людина народилася», – поділився секретним інгредієнтом козаків директор «Музею козацької страви» Олександр Кочубей.

У затишній домашній атмосфері, у супроводі народних пісень та ароматів козацьких страв і проходив фестиваль «Любо», який демонструє, що козаки Луганщини не забувають своїх традицій. Як кажуть самі козаки, козацтво – це корінь української нації. А дерево без кореня, як і народ без своєї історії, жити не може.   

 

rss