Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

У селі на Волині Івана Купала відзначали з Павлом Зібровим. ФОТО

Опубликовано: 08.10.2018

У селі Згорани Любомльського району у ніч на Івана Купала палили 5-метрову ватру та шукали цвіт папороті.

Масові гуляння з нагоди цього свята відбуваються на березі озера Велике Згоранське щороку, та нині воно вдалося як ніколи пишним, повідомляє Перший .

Зокрема, усе завдяки підтримці обласного осередку партії ВО «Батьківщина». За підрахунками організаторів, на Івана Купала до Згоран з’їхалося понад 4 000 людей не лише з Любомльського району, а й з усієї області.

Під час відкриття фестивалю сільський голова села Згорани  Олександр Лукашук  привітав гостей свята.

Серед організаторів дійства – також депутат Волинської обласної ради  Юрій Гупало . Обранець громади зауважив, що давно не бачив такого гарного свята.

«Тут просто неймовірна атмосфера, я дуже радий бути учасником такого свята. Це наші традиції, і ми повинні їх берегти. Я радий бачити стільки щасливих і радісних людей і бажаю всім гарно провести час, бо ви цього варті», – сказав під час відкриття фестивалю депутат Волинської обласної ради Юрій Гупало.

Також із вітаннями виступила заступник голови Любомльської районної ради та очільниця районної партійної організації ВО «Батьківщина»  Ганна Сачук .

«Любомльщина рада вітати гостей на такому святі, адже це дійсно древнє і дуже гарне свято. Наш край здавна славився своєю гостинністю, і я пишаюся тим, що ми маємо таких щирих людей. У нас щороку святкують Івана Купала, але цього року за сприяння ВО «Батьківщина» вдалося його зробити просто неймовірним. Ми раді вітати у нашому краї народного артиста  Павла Зіброва , депутатів Луцької міської та Волинської обласної рад, а також народного депутата України (фракція «Батьківщина»)  Ігоря Луценка . Для нас приємно, що вони не обділяють увагою наш район і завжди підтримують усі пропозиції і сприяють у розвитку нашому краю», – розповіла у коментарі для Першого Ганна Сачук.

Також серед натовпу ми помітили і депутата Луцької міської ради, першого заступника голови Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина»  Андрія Козюру  та власне самого нардепа Ігоря Луценка. Луцький обранець розповів, що приїхав у село Згорани не лише посвяткувати Івана Купала, а й покупатись в цілющих водах Любомльського району.

«Івана Купала – це традиційне свято, яке має глибоке коріння в нашій історії. Ці звичаї і традиції записані у нас у вишиванці, записані у підсвідомості, і це вирізняє нашу національну ідентичність і записано в нашому генетичному коді українця. Це природа, і ми її маємо берегти. Ми маємо ліси і чарівні озера, які ми повинні цінити. І в такій атмосфері чарівності і містичності ми провели сьогоднішній вечір – із піснями, забавами, великим багаттям, дівчата плетуть вінки і ворожать на суджених, а ми, може, потім ще й підемо шукати цвіт папороті», – поділився планами Андрій Козюра.

А от народний депутат Ігор Луценко розповів, що просто у невимовному захваті від Волині. Депутат каже, що ці 2 години, які він перебуває на Волині, просто неймовірні.

«Я в захваті від Волині, від природи, а найбільше – від людей. У нас люди проявляють волю до життя і до життя щасливого. Якби там їх не обманювала влада – вони будують своє життя так, щоб мінімально залежати від когось і бути щасливими, і радіти тому, що вони мають. Сьогодні Івана Купала, але насправді щодо цвіту папороті, то це хоч і важлива річ, але не головна. Багато хто втратив ці свої народні традиції, і в багатьох європейських країнах це вже втрачено. І це нас найбільше вирізняє, те, що в нас є цей генетичний код, в якому вписані звичаї та культура українського народу. І це зроблено і збережено тисячами попередніх поколінь», – заявив нардеп Ігор Луценко під час святкування Івана Купала у селі Згорани Любомльського району.

Родзинкою всього свята став, звісно, виступ народного артиста Павла Зіброва. Послухати відомого співака з’їхались люди з усіх усюд.

«Враження сумашедші – стільки народу я ще не бачив на масових гуляннях у селах. Мені приємно, що на це свято приходять не лише дорослі – вони приводять своїх дітей, онуків. Тут вже готуються всі до багаття, аби спробувати свої сили і удачу. Я веду пропаганду любові – любові до коханої жінки, до сім’ї, до дітей, до землі і свого народу. Треба любити і шанувати все, і воно тобі віддасться сторицею», – розповів Павло Зібров.

Зокрема, він додав, що в Згорани його запросила ВО «Батьківщина», яка має сильні позиції у політиці на всеукраїнському та місцевому рівнях.

«Я вже 15 років співпрацюю і виступаю на політичних акціях. І, поклавши руку на серце, хоча я ніколи цього не приховував, працюю з «Батьківщиною» і з  Юлією Тимошенко . Інші політичні сили до мене і не підходять, бо знають мій вибір. І це не тому, що платяться гроші, а тому, що я теж громадянин України і маю власні вподобання, які не соромлюсь демонструвати», – заявив народний артист України Павло Зібров.

А от на питання, з ким планує стрибати сам Павло Зібров, заявив: «Зараз піду шукати якусь молодичку і будемо з нею стрибати. Я 500 кілометрів приїхав сюди на Волинь, щоб пострибати через багаття».

Виступ Павла Зіброва був просто неймовірним – люди підспівували артисту, адже десятиліттями знають тексти його пісень. Люди увімкнули ліхтарики та вогники і в цілковитій темряві підспівували народному артисту.

Після цього організатори свята запалили величезне багаття, полум’я якого осяяло нічне небо на все озеро і мальовниче село Згорани.

rss