Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Топ-10 фейків російської пропаганди за 2017 рік

Опубликовано: 12.01.2019

Олексій Мінаков вже традиційно щороку заради розваги збирає “найкращі” фейки російської пропаганди. Для історії. До вашої уваги Топ-10 російських фейків за 2017 рік.

1. Тоталіті зубожіліті – сіль за проїзд в Мелітополі.

Одна з героїнь кремлівського ток-шоу заявила: “Я з Мелітополя. У нас люди сіллю розраховуються в маршрутному таксі”. Маячня на рівні “розіп’ятих хлопчиків” і “снігурів”, не менше.

Nothing but Lies: Fighting Fake News

2. Міноборони РФ використало кадри з гри як докази.

А саме: “неспростовне підтвердження забезпечення Сполученими Штатами прикриття боєздатних загонів ІДІЛ”. Кадри виявилися скріншотом з мобільної гри AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron. Телеканал “Росія 24” показав їх в прямому ефірі.

3. Путін видав американські ВПС за російські.

Президент РФ показав американському режисеру-пропагандисту Оліверу Стоуну відео на телефоні з начебто роботою російської авіації в Сирії. Але на запису були атаки двох американських гелікоптерів AH-64 Apache в Афганістані.

Читайте також:  Путін та Стоун: фейкова пропаганда у дії

4. Шизофренія – Зорян і Шкіряк.

Цей мем став класикою. А все завдяки телеканалу “Росія 24”, де кореспондент заявив, що вбивство терориста Гіві замовили двоє політиків – Зорян і Шкіряк.

5. Вакарчука ледь не підставили – нарахували 35 концертів “ОЕ” в РФ.

“Перший канал” збрехав – останній концерт “ОЕ” в Росії був у грудні 2013 року.

6. Вітальний фейк – бургер на честь ДН Путіна.

“Росія 24” та інші показали сюжети, в яких офіціантка нью-йоркського ресторану розповідає, мовляв, гамбургер з п’ятьма котлетами важить рівно 1952 г (рік народження Путіна). Але представник закладу повідомив, що “ресторан ніколи ні в якій формі не святкував день народження Володимира Путіна і ніколи не пропонував відвідувачам “Путін-бургер”.

7. Посів у західних ЗМІ – постачання двигунів для ракет КНДР.

Хоч стаття спершу була опублікована в The New York Times, її опублікував експерт, який працював в Росії та з російськими спецслужбами.

Читайте також:  Як журналісти The New York Times обстрілювали США українськими ракетами

8. Переписування історії – Путін присвоїв собі Анну Ярославну.

Путін на прес-конференції з президентом Франції Макроном назвав доньку київського (!) князя Ярослава Мудрого, королеву Франції Анну Ярославну “російською Анною”. Хоч в ті часи, власне, і Москви ще не було.

9. Найдорожче Євробачення в Україні.

Насправді – ні. У відкритому доступі є всі цифри. Проведення в Україні коштувало 30 млн євро, Австрія в 2015 витратила 42 млн євро, Данія в 2014 – 54 млн євро, Азербайджан в 2012 – 64 млн євро і т. д. Навіть Росія в 2009 витратила більше – 42 млн євро. Завіса.

10. Неякісний фейк – чоловік, який жінка.

У день нещодавнього масштабного обміну полоненими “Перший канал” зняв постановочний сюжет у колонії окупованої Макіївки, де один з начебто українських полонених (згідно з легендою – Олександр Тахтенков) заявив, що відмовляється їхати з окупованої території: “Роботи тут багато… Тут краще… Я матері просто повідомив, що залишаюсь в днр”. Насправді відмовилась повертатися одна жінка (!), і то вона сказала, що має українську позицію, але сім’я в Донецьку, тому залишається.

Коротко кажучи, росЗМІ брехали, брешуть і будуть брехати. Відповідно, населення Росії, яке в більшості вірить цим вигадкам, деградує та інтелектуально розкладається, створюючи благодатний ґрунт для чергового масштабного фейку, яким стануть президентські вибори в Росії в 2018 році.

Олексій Мінаков

Заголовне зображення –  Alex Alexidze

rss