Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Історія ідей

Опубликовано: 29.09.2018

видео Історія ідей

Історія та методологія ідей (на прикладі ідеї «Революція») - 2

Блискучі ідеї можуть прийти з нізвідки. Наприклад, Курт Кобейн не усвідомлював, що «Teen Spirit» — це назва дезодоранту, яким користується його дівчина. Джордж Лукас сидів поруч зі своєю собакою по кличці Індіана і придумав Чубакка. Багато з речей, які в даний час дуже популярні, прийшли, здавалося б, нізвідки. Іноді, як у наведеному нижче списку, вони прийшли з дуже дивних місць. Можливо, ви дуже багато читали про те, як розкрити ваш творчий потенціал, потрібно просто звернути увагу на дивні речі навколо вас. Ви ніколи не знаєте, що наштовхне вас на приголомшливу ідею.



1. Джеймс Кемерон побачив «Термінатора» в кошмарному сні

Кемерон згадав про інцидент в інтерв’ю для журналу «Starlog Magazine», — «Тоді я був у Римі дуже хворий і пригнічений. У мене був сильний жар, я працював над остаточним варіантом фільму «Піранья 2». Саме тоді я подумав про Термінаторі. Я припускаю, що це була мрія викликана гарячкою!». Кемерон продав сценарій «Термінатора» всього за один долар, щоб зберегти право режисирувати фільм самостійно.


Історія та методологія ідей (на прикладі ідеї «Революція») - 1

2. Стівен Кінг працював у середній школі прибиральником і на написання книги «Керрі» був натхненний автоматом для роздачі тампонів в жіночому туалеті

Працюючи прибиральником в середній школі, Стівен Кінг повинен був прибрати жіночий туалет. Так як він раніше ніколи не був там, його здивували автомати для видачі тампон на стінах. Плюс до цього він недавно читав статтю в журналі «Життя» про те, що якщо б люди змогли мати телекинетическую влада, то дівчатка-підлітки мали б найсильніші здібності. Все це і призвело до початку написання книги «Керрі».


Основи концепції прав людини. Історія ідеї прав людини

3. «Хижак» спочатку був написаний як «Роккі V»

Після виходу «Роккі IV» в 1985 році, з’явилася популярна жарт, що якщо вийде п’ятий фільм то в ньому Роккі доведеться боротися з інопланетянами, тому що всі земні вороги були переможені. Сценаристи Джим і Джон Томас вирішили викладену жарт перетворити на справжній фільм. Культовий американський фантастичний бойовик, знятий Джоном Мактірнаном вийшов 12 червня 1987 року. Головну роль зіграв Арнольд Шварценеггер.

4. Дуглас Адамс придумав «Автостопом по Галактиці» коли йшов п’яний по полю з книгою про подорожі

Дуглас Адамс згадав, що момент натхнення прийшло, коли він подорожував автостопом по Австрії:

«Ідея назви прийшла в той час, коли я лежав п’яний в полі в місті Інсбруку, (Австрія). Я подорожував з книгою «Керівництві для подорожей автостопом по Європі», вона була дуже пошарпаному, я позичав її у когось. Насправді, так як це було у 1971 році, а книга до сих пір у мене, вона повинна вважатися вкраденої …

Я лежав у полі разом з моїм керівництвом для мандрівників, і коли зірки з’явилися на небі мені прийшло в голову, а що, якби хто-небудь написав «Керівництво для подорожуючих автостопом по Галактиці». Тримаючи цю думку в голові, я швидко заснув і забув про це на шість років». Автор, зрештою, дочекався автомобіль на якому поїхав з цього міста, а потім відправився вивчати англійську літературу в Кембриджі.

5. Метт Грейнинг намалював «Сімпсонів», щоб не втратити права на іншу ідею

Метт Грейнинг розповів, як він швидко накидав мультфільм «Сімпсони» у своєму жовтому блокноті. Легендарному мультиплікатору була дана можливість намалювати серію короткометражних мультфільмів для продюсера Джеймса Л. Брукса. Це повинні були бути невеликі анімовані замальовки для заповнення вільних місць у програмі «Шоу Трейсі Ульман». Спочатку передбачалося, що для цього будуть використані вже відомі персонажі коміксу «Життя в пеклі».

Під час очікування зустрічі в коридорі, Грейнинг зрозумів, що він може втратити права на його оригінальну ідею, боячись такою перспективою, він вирішив створити щось нове. Стиснутий у часі, він назвав персонажів як членів своєї власної родини — батька — Гомер, мати — Маргарет, сестра Ліза і змінив своє ім’я Барт. За підрахунками ця ідея в кінцевому підсумку принесла більше $ 12 млрд.

rss