Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Собака - друг людини

Опубликовано: 24.10.2018

видео Собака - друг людини

История до слёз.

«Якщо я насправді коштую сто тисяч мільйонів, то чи можна отримати трохи готівкою щоб я міг купити маленьке цуценя?» – пам’ятаєте ці зворушливі слова хлопчика з мультфільму «Малюк і Карлсон»?



Здавалося б, дитячий сюжет, але з глибоким змістом: деколи саме собака може зробити людину щасливою, навіть якщо у неї є справжні друзі. Але чому так відбувається? Що особливого в характері і звичках собак, що вони так чіпляють за душу? Чому саме собаку ми звикли називати найкращим другом людини?


Самые верные собаки | Истории про собак

Хочеш змінити життя – заведи собаку

Дехто вважає дану точку зору лише черговим самонавіюванням, але з ними важко погодитися. Давайте поміркуємо об’єктивно і подумаємо, що змінюється в житті людини з появою чотирилапого друга.

Погодьтеся, що собаку, як і будь-якого іншого тваринку, необхідно годувати, крім цього її потрібно хоча б два рази на день вигулювати і піклуватися про її здоров’я. Отже, з появою собаки людина автоматично стає більш відповідальною, бо їй доводиться враховувати потреби свого вихованця і відштовхуватися від них, а значить ставати менш егоїстичною і пристосовуватися до різних ситуацій.

До того ж собаки (особливо цуценята) хоча і дуже розумні істоти можуть і взуття погризти і, не дотерпіти до вечірньої прогулянки, надзюрити «озеро Байкал» прямо в квартирі, а для того щоб спокійно на це реагувати від господаря потрібно неабияке терпіння. І це ще не кажучи про ситуації, коли собаки буквально рятували людей від самотності, допомагали знайти життєві сили і віру в себе . Тому можна з упевненістю стверджувати, що собаки здатні змінювати життя людей.

Цей факт підтверджують навіть вчені, відзначаючи, що собаки допомагають:

Набути впевненості в собі і навчитися задаткам лідера; Досягти успіху в просуванні по кар’єрних сходах і створенні бізнесу; Стати більш товариськими і розкутими; Позбутися від внутрішніх комплексів; Налагоджувати відносини з родичами, друзями та коханими.

Віддані і вірні створіння

Кажуть, що собака – це перша приручена людиною тварина. На неї можна було покластися на полюванні, а можна було залишити охороняти майно і навіть доглядати за дітьми. І все тому, що собака свого господаря готова служити до самої смерті і залишатися відданою тільки йому.

Підтвердженням тому є достовірні історії та легенди про собачу відданість, однією з яких є розповідь про Хатіко. Погодьтеся, що від людей такої безмежної відданості рідко можна дочекатися. Не дарма в світі встановлюють пам’ятники на честь собак (їх налічується близько 20-ти).

Собака ніколи не відвертається від господаря, коли йому погано, а навпаки, намагається забрати всі негативні емоції та увесь біль на себе – хіба це не відданість?

А якщо взяти собак-поводирів, то варто лише вдуматися в те, що саме від них залежить життя безпомічних сліпих людей, як по тілу розсіюється тремтіння від такої безкорисливої турботи. Але що можна сказати про інших тварин? Може, гідність собак занадто перебільшують?

Чому саме собака?

Звичайно, не тільки собаки позитивно впливають на психологічний та емоційний стан своїх господарів. Було б як мінімум несправедливо стверджувати, що собака єдиний корисний домашній улюбленець.

Звичайно, кішки, рибки, хом’ячки – це все добре, але якщо говорити про те, хто гідний, називатися другом людини, то цього варта тільки собака. Тому що вона при необхідності врятує людині життя, не зашкодить їй, підтримає її і завжди буде поруч. Більш розумної домашньої тварини просто не знайти.

Ті ж коти, які зараз змагаються за роль головного любимчика у сім’ях ніколи не будуть настільки відданими як собаки. Кішки завжди були самі по собі, незалежні і корисливі.

Тому може вже пора задуматися над тим, щоб завести собі собаку? Чому б на власному досвіді не переконатися у щирості та відданості цього бездоганного створіння і в тому, як з його появою ваше життя стане зовсім інший?

rss