Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Що потрібно знати про мамологію

Опубликовано: 29.09.2018

видео Що потрібно знати про мамологію

Що потрібно знати про рак молочної залози
За статистикою в Україні щороку фіксується 18 тисяч випадків раку молочної залози, а це означає, що кожні 30-35 хвилин реєструється новий випадок. Понад 38% захворювань фіксується у жінок репродуктивного віку, 7,8 тисяч жінок помирає від цього захворювання. На жаль, на сьогоднішній день – це захворювання стоїть на першому місці за смертністю серед жінок. Причина в тому, що майже 60% жінок діагностують хворобу надто пізно, на 3-4 стадії розвитку. У той час як у США на пізній стадії діагностують лише 2,2% від усіх випадків раку молочних залоз.


Лікар мамолог-онколог Рімма Конар гість Ранку на Тисі (20. 10. 2017)

При нашому способі життя (стреси, неправильне харчування, куріння, алкоголь і проживання в екологічно несприятливих районах) багато жінок після 35 років автоматично потрапляють у зону ризику. Тому вкрай важливо знати про те, що такий ризик існує, і вже в ранньому віці починати уважно ставитися до свого здоров'я. Регулярно обстежуватися, проводити самодіагностику, і при найменших змінах або підозрілих симптомах, – негайно звертатися до лікаря.


Молочна залоза - індикатор загального здоров'я жінки

Первинна діагностика повинна включати в себе огляд лікаря мамолога або гінеколога та УЗД молочних залоз. Раз у два роки жінкам 35-45 років необхідно робити мамографію, а після 45 – дану діагностичну процедуру необхідно проводити раз у рік.

Вік 45 років вважається найбільш небезпечним, так як рак може розвиватися до 10 років, і саме у жінок в 55 років найчастіше зараз діагностують рак на пізній стадії. Значить, ще в 45 років хворобу можна було виявити на ранній стадії, і провести ефективне лікування. Хвороба, як відомо, легше піддається лікуванню на ранніх стадіях діагностики, і прогнози на одужання набагато вищі.

В Україні 80-90% всіх випадків захворювання раком молочної залози виявляються під час самодіагностики і лише 15-18% під час професійних медичних оглядах. Найчастіше тоді, коли вже надто пізно. Це говорить про два фактори: жінки не надають значення важливим симптомам і довго не йдуть до лікаря.

В Україні все ще недостатньо мамографів – апаратів для діагностики раку молочної залози на ранніх стадіях. Це іноді стає перешкодою на шляху для раннього діагностування захворювань. Провести якісну діагностику зараз можна у всіх обласних центрах, але в районних центрах і селах цей вид діагностики все ще недоступний. Проблему, звичайно ж, необхідно вирішувати на державному рівні, але поки вона буде вирішена – здоров'я пацієнток знаходиться в їх власних руках. Навіть просте УЗД може врятувати життя багатьох, просто треба не відкладати візит до лікаря і робити це регулярно. Рак – це не вирок! Виявлення його на ранніх стадіях - це запорука одужання.

Дізнайтесь також...

rss