Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Що таке целюліт: причини появи і виникнення, як виглядає, харчування проти целюліту

Опубликовано: 29.09.2018

Що таке целюліт знає кожна сучасна жінка, деякі стикаються з подібною проблемою ще в підлітковому віці. Як виглядає целюліт, знає багато хто навіть чоловіки завдяки постійним обговореннями цього питання досить добре розбираються в класифікації даних змін в підшкірно-жировому шарі. Як лікується целюліт за допомогою спеціального харчування - можна дізнатися в цьому матеріалі, як і про його основні причини.


Як позбутися прищів: причини появи акне та як їх лікувати

Целюліт з'являється, як правило, у тих, хто має зайву вагу. Але може зустрічатися і у струнких людей. Целюлітні зміни в шкірі називають також «апельсиновою кіркою», тому що поверхня шкіри стає горбистою через впадинок і потовщень, і схожою на апельсинову кірку. Фахівці по-різному оцінюють целюліт. Одні вважають це косметичним дефектом шкіри, обумовленим нерівномірним відкладенням підшкірного жиру. Інші - захворюванням, викликаним порушенням водно-жирового обміну. За рідкісним винятком, целюліт зустрічається практично тільки у жінок. Сполучні тканини у жінок слабше і податливі, ніж у чоловіків. Еластичні волокна сполучних тканин пролягають у жінок паралельно, і жирові клітини можуть продавлюватися крізь них. У чоловіків же волокна сполучних тканин перехрещуються у вигляді сітки, і жирові клітини не можуть продавитися крізь них. До того ж чоловічі жирові клітини мають пласку форму і вистилаються під шкірою рівно, а жіночі жирові клітини кулясті. Якщо жирові відкладення підлогу

учают хорошу підгодівлю, тоді окремі клітини скупчуються в товсті грона і тиснуть зсередини на верхні шари шкіри. При цьому пережимаються кровоносні капіляри, погіршується кровопостачання, утруднюється підвід до клітин важливих поживних речовин. У міжклітинному просторі застоюється рідина, виникають набряки, маса тіла збільшується, виникає кисневе голодування клітин. Поступово окремі групи волокон сполучних тканин піддаються натиску зсередини і розтягуються. На поверхні шкіри чітко промальовувалися горбки і западини - «апельсинова кірка».

Причини появи і виникнення целюліту

Які ж причини виникнення целюліту у сучасної жінки, яка звикла стежити за собою? Це, насамперед неправильне харчування, гормональні порушення та малорухливий спосіб життя. Гормональні порушення це теж причини появи целюліту, вони в основному виникають у жінок, так як жіночий гормон естроген управляє розподілом жирових клітин і робить сполучні тканини м'якими і слабкими (це необхідно під час вагітності, для того щоб сполучні тканини могли розтягуватися). Але м'якість і слабкість сполучних тканин дозволяють жировим клітинам безперешкодно розповзатися, якщо харчування неправильне, нездорове. Однак і володарки струнких фігур не застраховані від появи целюліту, тому що він може розвинутися внаслідок прийому неправильно підібраних протизаплідних пігулок. Порушення травлення, проблеми кровообігу також впливають на водно-жировий обмін і на появу целюліту.

Харчування проти целюліту: як позбутися за допомогою дієти

Особливий пункт у питанні появи прогресу в боротьбі - це харчування проти целюліту. Целюліт тісно пов'язаний з харчуванням і зайвою вагою. Позбавляючись від зайвої ваги, ви також позбавляєтеся і від целюліту. Тільки робити це треба розумно, 1 кілограм втрати ваги в тиждень - це більш ніж достатньо. Тому, перед тим як позбутися целюліту, харчування необхідно не обмежити, а збалансувати. Багато дієти дають швидкий ефект, але також швидко вага набирається знову, тому харчування для позбавлення від целюліту має бути складено дуже грамотно. Це питання ми вже розбирали вище. Тут знову вам допоможе роздільне харчування. При такому харчуванні при целюліті відновлюється обмін речовин, і зайві кілограми йдуть плавно, самі по собі, без особливої напруги.

Для того щоб позбутися целюліту:

перейдіть на роздільне харчування і виключіть продукти, які сприяють появі целюліту; уникайте тваринні жири, особливо ковбаси і жирне м'ясо. Замініть пісним м'ясом і рибою. Частіше вживайте рослинні олії, віджаті холодним способом, які містять ненасичені жирні кислоти. У таких маслах містяться речовини, що діють проти целюліту; уникайте рафінований цукор і кулінарні солодощі: торти, тістечка та ін. Замініть фруктами та сухофруктами; сіль, ковбаси, копченості - все це затримує воду в тканинах організму. Постарайтеся споживати менше солі; виключіть алкоголь, і особливо солодкі алкогольні напої, такі, як аперитиви, коктейлі, лікери; нікотин ускладнює доступ кисню до клітин і перешкоджає обміну речовин в тканинах, зачеплених целюлітом; готуйте по можливості натурально, зберігайте вітаміни; їжте більше овочів і фруктів; не забувайте пити воду, мінімум два літри в день. Найкраще чисту воду або трав'яні чаї.

При такому здоровому харчуванні організм отримає всі необхідні вітаміни і мінеральні речовини, які активізують травлення і поліпшують обмін речовин, виводяться шлаки, фігура за допомогою дієти набуває стрункість, а шкіра стає еластичною і гладкою.

rss