Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Путін підписав закон про некомерційні організації як "іноземних агентів"

Опубликовано: 24.10.2018

Володимир Путін підписав закон про “іноземних агентів”

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, згідно з яким організації з закордонним фінансуванням вважатимуться “іноземними агентами”.

Йдеться про ті некомерційні організації, які фінансуються іноземними державами, міжнародними й іноземними організаціями, а також іноземцями й особами без громадянства. Під дію закону не підпадають відкриті акціонерні товариства, в яких бере участь держава, а також їхні дочірні компанії, повідомляє Deutche Welle .

Згідно із законом, «іноземними агентами» є ті організації, що беруть участь у політичній діяльності в Росії, зокрема й «в інтересах іноземних джерел». Політичною ж діяльністю вважається організація й проведення політичних акцій, що спрямовані на зміну державної політики або формування громадської думки у відповідному руслі.

Відповідно до закону, організації з іноземним фінансуванням повинні належним чином зареєструватись в Міністерстві юстиції та подавати регулярні звіти про свою діяльність, зокрема, стосовно обсягів фінансування та менеджерського складу. Якщо ж якась установа не зареєструється, її діяльність можуть припинити на півроку навіть без рішення суду. На приватних осіб за керівництво подібною незареєстрованою організацією може очікувати позбавлення волі строком до трьох років.

Як зазначає агенція Reuters, термін «іноземний агент» навіює спогади про “холодну війну”. Водночас закон може поставити під загрозу діяльність таких організацій, як Transparency International і Amnesty International. Розкритикували закон і російські правозахисники. Зокрема, очільниця московського відділу Гельсінської групи Людмила Алексєєва назвала цей документ «підлим».

Закон прийняли 13 липня в Державній Думі, а 18 липня ухвалили Радою Федерації. У дію він вступить за 120 днів після публікації.

rss