Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Про хід виконання рішення районної ради від 21.12.2007 року «Про районну комплексну програму щодо розбудови державного кордону України на 2008-2009 роки» та продовженої рішенням районної ради від 23.12.2009 року на 2010 рік

Опубликовано: 23.10.2018

видео Про хід виконання рішення районної ради від 21.12.2007 року «Про районну 
комплексну програму щодо розбудови державного кордону України на 2008-2009 роки» 
та продовженої рішенням районної ради від 23.12.2009 року на 2010 рік



У Білій Церкві «ДНР» та «ЛНР» визнали терористичними організаціями

ГЛУХІВСЬКА РАЙОННА РАДА СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ШОСТА СЕСІЯ


Засідання гуманітарної комісії. Друга частина. Бровари. 18 січня 2016 року

РІШЕННЯ

 

29.04.2011                                                              Глухів


Сесія Богуславської міськради VII скликання | 25.02.16 part 2

 

Про хід виконання рішення районної ради від 21.12.2007 року «Про районну комплексну програму щодо розбудови державного кордону України на 2008-2009 роки»

        

         Заслухавши інформацію головного спеціаліста сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Жеби А.В. «Про хід виконання рішення районної ради від 21.12.2007 року «Про районну комплексну програму щодо розбудови державного кордону України на 2008-2009 роки» та керуючись п.16 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада ВИРІШИЛА:  

1.      Інформацію головного спеціаліста сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Жеби А.В. взяти до відома. 

2.      Рішення районної ради  від 21.12.2007 року  «Про районну комплексну програму щодо розбудови державного кордону України на 2008-2009 роки» визнати таким, що втратило чинність.  

 

Голова                                                                                                                 В. В. Цюкало

 

 

Інформація

про хід виконання рішень районної ради від 21.12.2007 „Про районну комплексну програму щодо розбудови державного кордону України

на 2008-2009 роки" та продовженої рішенням районної ради

від 23.12.2009 року на 2010 рік

 

Організаційні та практичні заходи, проведені в районі по виконанню вимог Законів України «Про державний кордон України», «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», «Про державну прикордонну службу України», постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.98 року № 1147 «Про прикордонний режим» та інших нормативних документів з прикордонних питань, управліннями та відділами райдержадміністрації, відділами державної прикордонної служби „Шалигине", „Сопич", правоохоронними органами, сільськими та селищними радами і іншими зацікавленими відомствами вживаються певні заходи щодо забезпечення правопорядку в прикордонних населених пунктах району, дотримання і виконання прикордонного режиму, попередження незаконної міграції і контрабандної діяльності, виконання вимог Конституції України та указів Президента України по охороні державного кордону України, протокольного доручення заступника голови – керівника апарату  Сумської обласної державної адміністрації за результатами наради від 06.07.2010 року, листа  Сумської обласної державної адміністрації від 22.09.2010 року №01-20/2816.

Відповідно до зазначених вище нормативно – правових  документів, постанови Кабінету Міністрів від 26.07.2006 року № 1031 «Про затвердження угоди між КМ України та Урядом РФ про порядок перетинання україно-російського державного кордону жителями прикордонних районів України та РФ» райдержадміністрацією було розроблено районну комплексну програму щодо розбудови державного кордону України на 2008-2009 роки, дію якої рішенням тридцять третьої сесії Глухівської районної ради п’ятого скликання 23.12.2009 року продовжено на 2010 рік.

Основними завданнями цієї програми було подальше забезпечення розбудови діючих міжнародних пунктів пропуску «Бачівськ» та «Катеринівка», а також будівництво та облаштування місцевого пункту пропуску Стариково-Козіно. З цього питання 26 липня та 2 серпня 2010 року було проведено засідання комісії з питань розбудови державного кордону України в межах Глухівського району. На виконання рішень комісії прийнято розпорядження голови Глухівської районної державної адміністрації від 03.08.2010 року № 339, згідно якого Стариківській сільській раді було збільшено обсяги видатків на суму 3858 гривень для підведення системи енергопостачання до пункту пропуску «Старикове».  На ці кошти було придбано та встановлено бензогенератор для забезпечення електричного живлення місцевого пункту пропуску.

На виконання  листа Сумської обласної державної адміністрації від 22.09.2010 року № 01-20/2816 щодо реалізації домовленостей, досягнутих під час зустрічі Президента України В.Ф. Януковича та Президента Російської Федерації Д.А.Медведєва у місті Глухів Сумської області 17 вересня 2010 року та на виконання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом російської Федерації від 21 квітня 2006 року «Про порядок перетину українсько-російського кордону жителям прикордонних районів України і Російської Федерації» 23 вересня 2010 року було проведено засідання комісії з питань розбудови державного кордону в межах Глухівського району та прийнято рішення щодо надання рекомендацій Сумській обласній державній адміністрації по виконанню зазначених вище домовленостей, а саме:

Було запропоновано внести зміни до додатку № 2 Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації від 21 квітня 2006 року «Про порядок перетину українсько-російського кордону жителями прикордонних районів України і Російської Федерації» і визначити у Глухівському районі місцеві пункти пропуску:

         Старикове     – Козине (вже обладнаний);  

         Сопич            –       Нікеселиця

         (Сопицька            (Брянська область,

         сільська рада)      Сєвський р-н);  

         Муравейня     –     Лємяшовка

         (Фотовизька          (Брянська область,

        сільська рада)         Сєвський район).

         Також було запропоновано внести зміни до зазначеної вище Угоди і визначити, що місцеві пункти пропуску діють у постійному режимі, а інші місця перетинання кордону мають інший статус і за домовленістю місцевих органів влади обох сторін використовуються для переходу жителів прикордонних населених пунктів України і Російської Федерації в дні державних, релігійних свят та інше. (згідно домовленостей) та дозволити перетин державного кордону у місцевих пунктах пропуску на гужовому транспорті та при необхідності залучати місцеві дорожньо-будівельні організації до облаштування під’їзних шляхів, що прилягають до місцевих пунктів пропуску.

Протягом минулого року з боку відповідальних працівників райдержадміністрації, відділів державної прикордонної служби «Шалигине», «Сопич», виконкомів сільських та селищних рад проводились профілактичні заходи в прикордонних населених пунктах з метою попередження контрабандної діяльності та незаконної міграції, дотримання прикордонного режиму в прикордонній смузі.

-          були перевірені 9 прикордонних сільських рад з виїздом на місця;

-          в кожній сільській раді працюють інспектори прикордонної служби

з питань проведення загальнопрофілактичної роботи з населенням;

-          інспектори звітують на засіданнях виконкомів про проведену

профілактичну роботу не рідше одного разу на півріччя;

-          з боку керівників товариств проводяться з прикордонниками

погодження проведення сільськогосподарських робіт;

-          з  боку  керівників-шефів  надається  прикордонникам  певна шефська допомога;

-          з боку дорожніх організацій своєчасно наводиться порядок біля

пунктів пропуску «Бачівськ» та «Катеринівка»;

-          взаємодія   відповідальних   працівників   райдержадміністрації  та керівництва підрозділів державної прикордонної служби „Шали гине" та „Сопич" знаходиться на належному рівні.

Ці питання щопонеділка розглядаються на нарадах при голові райдержадміністрації за участю керівників правоохоронних та контролюючих органів.

За 2010 р ік відділами державної прикордонної служби «Сопич» та «Шалигине» у взаємодії з правоохоронними органами було затримано контрабандних товарів в адміністративному порядку на державному кордоні на загальну суму 3 598 848 гривень. Вилучено наркотичних речовин 6,554 грами, психотропних речовин 4 грами. Виявлено та вилучено 2 одиниці зброї та 9 одиниць боєприпасів. Також відділами державної прикордонної служби «Сопич» та «Шалигине» накладено штрафів за різні порушення прикордонного законодавства на 25 755 гривень, затримано 8  осіб нелегальних мігрантів які намагались незаконно перетнути державний кордон України, та 625 особам було відмовлено у в’їзді до України.

Питання виконання нормативних документів з прикордонних питань знаходиться на постійному контролі.

В зв’язку з виконанням рішення районної ради від 21.12.2007 «Про районну комплексну програму щодо розбудови державного кордону України на 2008-2009 роки», дане рішення визнати таким, що втратило чинність.

 

Головний спеціаліст сектору взаємодії правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату Глухівської районної державної адміністрації

 

 

 

А.В.Жеба  

 

rss