Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Поміняти прізвище. Зміна прізвища

Опубликовано: 11.01.2019

видео Поміняти прізвище. Зміна прізвища

Как изменить имя в Фейсбук с телефона

Документи для зміни прізвища

Як поміняти прізвище після розлучення



Як поміняти прізвище після заміжжя

Як змінити прізвище дитини

Додаткові послуги

Згідно з Українським законодавством, існує ряд підстав, які дають право чи зобов’язують змінити прізвище та ім’я у паспорті. Це може відбуватися в наступних випадках:


Для зміни прізвища українцям тепер потрібна ID-картка

Зміна ПІБ за власним бажанням; Зміна ПІБ при усиновленні, скасуванні усиновлення або визнанні його недійсним; Зміна прізвища у зв’язку з укладенням шлюбу, розірванням союзу або визнання його недійсним; Зміна імені по батькові людиною старше 14 років у разі зміни її батьком свого імені, а також – якщо відомості про батька виключаються зі свідоцтва про народження дитини.

Згідно з такими змінами в державному реєстрі населення, є ще перелік документів, які слід замінити, а саме:


Як оформити паспорт у зв'язку зі зміною прізвища

Рахунки в банківських установах, а також пластикові та кредитні картки; Заповіт; Документи на право власності; Мед. карти; Реєстрація та страховка автомобіля; Для студентів — залікова книжка, читацький та студентський квиток.

Перелічені вище дії, які не обмежуються походом в одну інстанцію і збором лише одного пакета документів, найчастіше затягуються на тривалий час. Всі ми знаємо, умови роботи держструктур, в яких постійно можна спостерігати величезні довгі черги, які не закінчуються навіть при закінченні робочого дня установи. Тому, більш доцільно буде відразу надати рішення цих питань юристам компанії «Альт-Брайер», які мають налагоджений алгоритм ефективного співробітництва з усіма держструктурами, що дозволяє швидко і грамотно вирішувати проблеми клієнта.

Наші переваги

Представляємо інтереси клієнта за дорученням

Прискорюємо процедуру

Чесне і прозоре оформлення

 

Вартість послуг по зміні прізвища в паспорті

Оскільки вартість послуг по зміні прізвища в паспорті може змінюватися в залежності від багатьох факторів, у вас є можливість попередньо зв’язатися з нашими юристами, заповнивши коротку форму нижче, і визначити для себе фінансову сторону питання.

Документи для зміни прізвища

Щоб змінити прізвище, людина, якій це необхідно, особисто, або його довірена особа, повинна подати заяву у відділ ДМС за місцем проживання (паспортний стіл), а також супутній пакет документів, який змінюється в залежності від причин. Найчастіше, такому візиту передує похід в РАЦС, у якому видають свідоцтво про шлюб, нове свідоцтво про народження, і т.д.

Зокрема, в паспортний стіл, як додаток до заяви, і в залежності від випадку, подаються:

паспорт, що підлягає обміну; 2 фото стандартного розміру для паспорта; документи, що підтверджують обставини, на підставі яких паспортне посвідчення підлягає обміну.

Ваш пакет документів розглядається протягом місяця, після Ви отримаєте паспорт з новими даними.

Підстави для відмови

якщо заявник знаходиться під судом, слідством, админнаблюдением; якщо є непогашену або не зняту судимість; офіційне знаходження особи у розшуку нашим або іншими державами; подання недостовірних даних; подання неповного списку паперів.

Як Змінити прізвище після розлучення

Досить бувають ситуації, коли після розлучення дівчата хочуть повернути дошлюбне прізвище. Для вирішення даної проблеми є 2 шляхи:

Якщо у подружжя є розбіжності щодо розлучення, неповнолітні діти, і т. д., розлучення відбувається тільки через суд. Далі з постановою про розірвання шлюбу необхідно відвідати ЗАГС, де отримати свідоцтво про розлучення. І тільки з цим документом, а також іншими необхідними паперами слід йти в паспортний стіл, і пройти вищезгадану процедуру; Якщо розлучення здійснюється за обопільною згодою, в Загсі Вам відразу видадуть свідоцтво про розірвання союзу, на підставі чого можна йти в паспортний стіл і змінювати прізвище.

Як змінити прізвище після заміжжя

Процедура зміни прізвища після заміжжя використовується в 80% випадків укладення шлюбів. Здійснюється це досить просто, проте все залежить від Вашого вміння звільнити вільний час для цього, і моральної витримки для спілкування з представниками паспортного столу.

Як зазначалося раніше, на підставі свідоцтва про шлюб, яке видає РАЦС, громадянка України може змінювати прізвище. Для цього слід написати заяву у відділенні ДМС за місцем реєстрації, надати паспорт, 2 фото і свідоцтво про шлюб. Зміна прізвища після шлюбу здійсниться максимум через місяць, після чого Ви будете гордо носити «друге ім’я» чоловіка.

Як змінити прізвище дитині

Особа, яка досягла 16 років, може самостійно змінити прізвище або ім’я, після 14 — тільки за згодою батьків. У разі, якщо один з батьків помер, визнаний зниклим без вести, обмежено дієздатним або недієздатним, а також позбавлений батьківських прав судом, згоди другого буде достатньо. Письмова заява батьків на зміну імені та прізвища дитини подається ними особисто. Але також можливо подання нотаріально засвідченої копії у випадку їх відсутності з поважної причини.

Якщо обоє батьків, маючи дитину до 7 років, змінюють прізвище, то дані дитини також підлягають зміні. Після 7 років згода дитини на такі зміни є обов’язковою.

Можливо Вам буде цікаво:

rss