Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

П'ять причин виникнення жіночого страху

Опубликовано: 29.09.2018

Жінці природою дано почуття занепокоєння за себе і близьких. Але цей модифікований інстинкт самозбереження може перерости в інші страхи, впоратися з якими самотужки буває дуже складно.

Насамперед, потрібно зрозуміти, як і чому природне хвилювання раптом перетворюється на нав'язливе очікування кінця світу, принаймні, для окремо взятої жінки.

МАТЕРИНСЬКИЙ ІНСТИНКТ

Найсильніше переживання для жінки, що не відпускає її все життя, — це переживання за дітей, потім за дітей і онуків, правнуків і так далі. З материнським інстинктом боротися складно, та й сенсу не має. Тут головне — не допустити крайнощів у відносинах з дітьми, не розчинитися в їх житті, а інакше жінка і себе втратить, і дітям своїм нашкодити може.

Потрібно вміти абстрагуватися і чітко засвоїти, що у дитини своє життя, своя доля і свої випробування. Просто трястися від страху при думці: «а раптом!», Потім малювати в голові картинки одну жахливіше іншої — марне і шкідливе заняття. Краще бути мудрим порадником (не вчителем), вміти прощати і приймати (не виправдовуватись).

САМОТНІСТЬ

Парадоксально, але саме самотності бояться жінки будь-якого віку та статусу: і ті, у кого цілком благополучна сім'я (чоловік і пара дітлахів), і ті, у кого ще все попереду.

Страх того, що діти виростуть і роз'їдуться, а чоловік чомусь повинен буде піти до іншої, дуже руйнівно діє на психіку жінки. Тут таїться небезпека, що для неї, дійсно, діти опиняться невдячними, а замучений безпідставною ревнощами чоловік подасть на розлучення.

Страх не встигнути вчасно вийти заміж, народити дитину, а потім вічно маятися однієї, теж поганий путівник у життя. Всьому свій час. У вирішенні таких завдань математика не підходить: недарма кажуть, що людина може тільки припускати, а розташовувати буде доля, та ще й по заслугах.

Самотність — це стан душі, а не довічний вирок. Можна мати багато людей поруч, але відчувати себе як на безлюдному острові, а можна жити одному і бути завжди затребуваним і зайнятою людиною.

Тут весь секрет в самодостатності. Особистість, яка постійно потрібна, а це означає, постійно розвивається, не знає, що таке нудьгувати і страждати від самотності.

ХВОРОБИ

Хвороб бояться і чоловіки, і жінки. Але жінок у цьому випадку нищить не просте недовірливість, а саме страх втратити можливість допомагати своїм близьким, страх смерті, нарешті: як без неї залишаться діти?

Допомогти в цих переживаннях зможе одне — постійно контролювати своє здоров'я: медогляди, аналізи, консультації. Навіть якщо якесь захворювання і виявлено, значить, всі сили необхідно направити на боротьбу з ним, а не на страждання з приводу нього.

СТАРІСТЬ

Жіноча боязнь віку починається мало не зі шкільної лави. Коли дівчині 15 років, для неї все, кому за 20, — вже літні. І надалі жінка не відноситься адекватно до віку: навіть якщо вона молодша подруги на рік — це чомусь для неї предмет гордості, якщо чоловік іде до іншої, яка старша за неї на рік — вона обурюється, що, мовляв, знайшов у цій старій.

Старіти не хочеться нікому, але боятися цього нерозумно. Вік — він в душі, а не на обличчі. Бути молодим — це завжди вчитися і до чогось прагнути. Так що старезної можна стати і без зморшок. Звичайно, не варто нехтувати турботою про свою зовнішність: здоровий спосіб життя і догляд за тілом тільки додадуть впевненості і сил на довгі роки.

ГРОШІ

Страх залишитися без засобів частіше виникає у невпевнених у собі жінок. Якщо немає звички працювати, якщо немає гідної професії, якщо матеріальна життя залежить від грошей чоловіка, тобто чого і боятися.

Цей страх можна подолати, тільки твердо ставши на ноги. Потрібно знайти професію, для цього необхідно закінчити курси. Можна зміцнити тил невеликими накопиченнями.

Наприклад, якщо відкласти грошей, яких у разі непередбачених обставин вистачить на півроку скромного життя, то буде час для кардинальної зміни в житті: пошуку роботи. Проблема частіше не у відсутності грошей, а в умінні їх заробити.

Напевно, у кожної жінки знайдеться ще багато особистих страхів і причин для занепокоєння. І все-таки, щоб менше боятися, потрібно подивитися всім своїм переживанням в обличчя. Може, вони не такі й страшні?

Є жінки, у яких приводів для переживань дуже багато, але не всі перераховані вище страхи вони відчувають. Ці жінки — виключення з правил. Це багатодітні мами. Їх життя настільки сповнена і різноманітна, що боятися до нестями і істерик їм просто ніколи.

Вам сподобалась статья? Розкажіть про це Друзям!
rss