Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Місто Краків у Польщі. Подорож по Кракову. Цікаві Кракова » Жіночий світ

Опубликовано: 29.09.2018

видео Місто Краків у Польщі. Подорож по Кракову. Цікаві Кракова » Жіночий світ

Краків, Польща.Поради для туристів або шпаргалка мандрівника.



Краківська ковбаса і знаменитий танець краков'як. А які у вас народжуються асоціації з назвою польського міста Краків?

У Кракові все нагадує про час, коли він був головним містом польських королів, їх імена увічнені в назвах соборів і вулиць. Розташований в оточенні бульварів Планти, старе місто по праву називають серцем Кракова.


Подорож до Кракова на 3 дні | Студенти в Кракові | Україномовний відеоблог

Все тут дихає історією: старовинні кам'яні будинки, збудовані у вузькі вулички, шпилі соборів, що впираються в небо, вимощені мостові ...

У Кракові обов'язково потрібно відвідати комплекс "Вавельський пагорб". Цей архітектурний ансамбль значить для Польщі, приблизно те, що Кремль для Росії. Тут розташований королівський замок, а Кафедральний собор на честь святих Вацлава і Станіслава, відомий тим, що тут коронували на престол всіх польських королів. Біля входу в собор висять кістки мамонта. З цього приводу існує кілька версій, по одній - ці кістки приносять місту процвітання, відповідно до іншої, це кістки дракона, який, оселившись на Вавельському пагорбі викрадав красивих дівчат і з'їдав їх, але прийшов син короля Крака і переміг дракона. Існують і інші версії про дракона і королі Кракова, але про це вам неодмінно розповість екскурсовод. Атмосфера цієї печери і до цього дня налаштовує на містичний лад, напівтемрява і легке світіння різнокольорових вогнів, а на виході, на вулиці ви побачите статую того самого дракона, з пащі якого щохвилини виривається клуб вогню. Це улюблене місце для фото всіх приїжджають до Кракова.


Робота в польше.місто краків

Але, це всього лише красиві легенди, що ж стосується автентичності історичних хронік, то вони куди більш драматичні. Замок кілька разів спалювали, після чого знову вибудовували. Статус королівської резиденції Вавельський пагорб втратив ще в 17-му столітті, проте, поляки досі надають особливу значущість цього місця. Про це говорить і той історичний факт, що за часів "господарювання австрійців" (19 століття), Вавельський резиденцію, хотіли віддати під казарми, але польський народ викупив свою історичну реліквію за небувалі, на ті часи гроші - 3, 5 мільйона австрійських крон. За ці гроші, казарми були побудовані в іншому місці, а замок залишився недоторканим.

Під час другої світової, Вавельський пагорб став притулком генерала Ганса Франка, який при відступі замінував всю територію пагорба, але, на щастя, підірвати не встиг. Знесено було лише декілька споруд.

Йдемо далі, через головні ворота Вавеля виходимо на вулицю Каноніча, далі по маршруту площа Святої Марії Магдалени. До речі, на вулиці Каноніча, в будинку № 21, колись проживав Кароль Войтила, більш відомий як Папа Римський Іоанн Павло II. Отже, площа. Тут величаво стоїть костел Святого Петра і Павла, створений в стилі Бароко, фасад цього чудового будівлі вінчають статуї дванадцяти апостолів - учнів Христа.

Далі, на самому початку вулиці Гродський, варто ще одне, не менш приголомшливе споруда - це костел Святого Мартіна. Взагалі, в Кракові їх величезна кількість і для того, щоб відвідати їх усі, потрібно як мінімум пару тижнів бродити вулицями і вуличками цього чудового міста.

Наступний пункт - площа Всіх Святих, від неї в протилежні боки розходяться вулиці, тут як у казці: наліво підеш - костел Францисканців побачиш, до речі споруда це дотується 13 століттям, так що можна побачити і доторкнутися до історії варто; направо підеш - костел Святої Трійці знайдеш, велична споруда 14 століття, збудована в готичному стилі.

Далі йдемо на Ринкову площу, до речі, збудована вона ще 1257. Тут гордовито височіє Маріацький костел 15 століття, який вважається одним з найкрасивіших споруд Європи. Дві вежі, які прикрашають височенні шпилі, різні за висотою. Після закінчення кожної години, з однією з веж чути мелодійний звук труби. За легендою, страж, який побачив наближення татар, затрубив тривогу, але не встиг дограти, був убитий ворожою стрілою, і до цього дня звук його мелодії обривається.

Якщо ви вирішите відвідати Маріацький костел в будні, то доведеться купити вхідні квитки, а ось у вихідні вхід сюди абсолютно вільний. Опівдні тут відкривають різьблений вівтар, який вражає своєю казковою красою, ця робота Віта Ствоша занесена до Списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Цей чудовий шедевр відносять до епохи Відродження. Не менш захоплюють вітражі, створені в готичному стилі, Яном Матейко.

Але повернемося на ринкову площу, тут головним надбанням вважають суконні ряди, побудовані ще за часів Казимира Великого. Так звана Суконіце, по суті, представляє сьогодні торгово-розважальний комплекс, звичайно, казино ви тут не знайдете, зате на другому поверсі можна відвідати картинну галерею, а на першому - безліч кафе, з традиційними польськими вафлями та іншими смаколиками, а також магазинчики і сувенірні лавки.

По місту Кракову можна бродити годинами, приїжджати сюди не один раз, все одно, при кожному відвідуванні цього дивного міста, ви будете відкривати для себе новий Краків.

Щасливої ??подорожі !

Таша Ташірева

для жіночого журналу. ru

При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий онлайн журнал. ru обов'язкове

rss