Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Мобілізовані, можуть спокійно перетинати кордон

Опубликовано: 21.10.2018

видео Мобілізовані, можуть спокійно перетинати кордон

У Львові боєць порізав ножем чотирьох студентів

Львів – Третю хвилю мобілізації на Львівщині саботує багато чоловіків. Частина з них виїжджає за кордон. Прикордонники можуть затримати людину, яка підлягає мобілізації, лише у випадку відкритого кримінального провадження, якщо такі дані на людину надійдуть від правоохоронних органів. В іншому випадку всі чоловіки, які підлягають мобілізації, можуть без перешкод виїхати за межі України.Інформацію про те, що чоловіків, які підлягають мобілізації, затримують на українському кордоні, у Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби заперечили, називають її неправдивою. Зрештою, на українсько-польському кордоні можна зустріти українців мобілізаційного віку, які без перешкод перетинають кордон.


Для чоловіків мобілізаційного віку обмежень на виїзд за кордон нема

За словами помічника начальника західного регіонального управління Державної прикордонної служби  Володимира Шеремети , прикордонники можуть не пропустити через кордон людину лише на підставі доручення правоохоронних органів. Такий документ має бути відповідно оформлений, заявка надсилається  у Київ, де її реєструють у центральній базі. І лише тоді така особа не виїде за межі держави. Тобто, якщо проти людини порушено кримінальне провадження за спробу ухилення від мобілізації, якщо вона  з’явилась у військкомат. Але з такої причини на кордоні не було затримано ще жодної особи. «Усі інші люди, які підлягають мобілізації, можуть спокійно перетинати кордон, тому що жодних обмежень немає», – наголосив Володимир Шеремет.

«За кордон ніхто не забороняє виїжджати, у нас немає військового стану. Безпосередньо, якщо людина отримала повістку, за неї розписалась, там вказана дата, коли вона має з’явитись у військовий комісаріат, але до цієї дати може перетинати кордон. Однак, якщо вже не прийшла у вказаний день, тоді є вже причина відкрити  кримінальне провадження», – розповів речник Львівського обласного військового комісаріату .

Причини по яких  прикордонники не пропускають людей закордон переважно пов"язані з тим , що люди надають недостовірну інформацію про поїздку, не мають відповідної  суми грошей з собою або є правопорушниками в зоні шенгену і можуть бути занесені в Шенгенську інформаційну систему правопорушників .

rss