Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

"КОРДОНИ РОСІЇ НІДЕ НЕ ЗАКІНЧУЮТЬСЯ"

Опубликовано: 23.10.2018

видео

Путін приголомшив публіку "імперським" жартом

Днями на вулицях міста російських зброярів Тули з’явилися білборди з черговою рекламою збройних сил РФ. Крім фотографій десантних літаків з червоними зірками на крилах, парашутів у небі й до зубів озброєних десантників вони містять путінську цитату “Кордони Росії ніде не закінчуються”. Коли у 20-і роки ХХ ст. ще маловідомий німецький політик-демагог Адольф Гітлер просторікував про “життєвий простір” для німців, яким нібито не вистачає місця для нормального життя, світ до такого шизофренічного базікання серйозно не ставився. Натомість отримав  найстрашнішу війну у своїй історії. Невже і нині буде проявлено таку ж безумну поблажливість до нового адепта всесвітнього панування власної імперії?


Територіальні претензії: Україна. Частина 2 | PRO et CONTRA

 

Кремль розраховує на “п’яту колону”

Починаючи відродження своєї імперії, Путін відразу підкреслив, що розраховує на мільйони “соотєчєствєнніков”, що проживають у різних країнах. Йшлося про етнічних росіян і чималі маси зрусифікованих у царські та совєтські часи представників інших народів, що проживали у Російській імперії та СССР. Тоді він заявив: “Кордони Росії проходять там, де розмовляють по-російськи”.  Невдовзі українці відчули, що насправді малося на увазі. Російські війська захопили Крим, де панувала російська мова, і вторглися на Донеччину, де також було чимало російськомовних. Частина цих “соотєчєствєнніков” радісно зустріла “визволителів”, з чого у Кремлі зробили свої висновки, дуже нерадісні для всього світу.

Адже після розпаду СССР мільйони колишніх його громадян роз’їхалися по країнам з високим життєвим рівнем громадян. Там виникли цілі колонії російськомовних, на які постійно іде московська пропаганда – Кремль не шкодує нафтодоларів на зміцнення свого впливу у світі. Звичайно, далеко не всі вихідці з колишнього СССР та їхні нащадки налаштовані про-імперські, але у їхньому середовищі такі настрої дуже відчутні.

Наочно це було видно під час недавнього візиту Путіна до ФРН. На вулиці німецьких міст вийшли ті, хто протестував проти агресивної політики “лідера російської нації” – як етнічні німці, так і люди інших національностей. Вони тримали українські, грузинські й чеченські прапори, вигукували російською “Путін – убійца!”, піднімали плакати з антикремлівськими гаслами. А неподалік від них стояли приблизно такі ж за чисельністю групи людей з російськими триколорами, андріївськими прапорами і совєтським червоним шматтям з серпами і молотами. Вони радісно верещали, вітаючи свого кумира. Німецька поліція підтримувала порядок, не даючи політичним опонентам з’ясовувати взаємні стосунки “непарламентськими методами”.

Таких пропутінськи налаштованих людей є багато не лише в Німеччині, але і в Ізраїлі, США, Франції, Канаді й ряді інших держав. У разі серйозного конфлікту Росії з цими країнами подібна “п’ята колона” не сидітиме, склавши руки, а наноситиме удар у спину. Нею спробує керувати мережа російських агентів, яких засилали спецслужби з метою використання у слушний момент. Деякі з цих агентів перейшли на бік “потенційного противника”, і з ними Луб’янка намагається розправитися страшними методами. Так було отруєно радіоактивною речовиною колишнього російського розвідника Литвиненка у Великій Британії, так недавно намагалися знищити там же за допомогою хімічної зброї колишнього полковника військової розвідки РФ Скрипаля та його доньку… Захід починає розуміти небезпеку, тому посилює свої санкції проти Москви, блокуючи у своїх банках російські гроші й позбавляючи Москву сучасних західних технологій. Але одними санкціями Путіна не здолати, зупинити його може лише сила.

 

Як протистояти агресорам?

П’ятий рік поспіль Україна мусить воювати на власній території з російськими загарбниками. Весь світ побачив, що протистояти імперським амбіціям Кремля можна, лише спираючись на силу. За цей час українці відродили свої Збройні Сили, майже вщент зруйновані російською агентурою у період недолугої політики “багатовекторності”, яку проводили проросійські зверхники у Києві.

Захід міг би допомогти нам найсучаснішою зброєю, але зволікав із цим, побоюючись спровокувати Путіна на розширення агресії. Лише тепер почав розуміти: Україна захищає не лише себе, але і весь цивілізований світ від путінської “Росії без кордонів”.

Нарешті з боку США пролунали запевнення, що нашу країну можуть прийняти до НАТО. А ця організація є найсильнішою в світі, й Москва не має сил її здолати у прямому протистоянні. Правда, вона намагається розкласти Північноатлантичний альянс за допомогою підкуплених нею західних політиків, а також випробовуючи його на міцність. Зарубіжні військово-політичні оглядачі вважають, що Кремль може невдовзі спровокувати криваві заворушення в одній з держав Балтії й ввести туди свої війська під приводом “захисту російського населення”.

Підготовка особливо відчутна на території Латвії. Недавно уряд цієї країни прийняв рішення перевести на латиську мову всі школи, які раніше вели навчання російською мовою. Лише російську мову, літературу й історію там викладатимуть так, як і раніше. Це рішення викликало масове невдоволення частини російського населення Латвії, а росіяни там складають понад 40 % всіх мешканців країни. Якщо їхнє молоде покоління латиську мову вже опанувало, то люди старшого віку нерідко вчити її не бажають. Саме їх переважно і виводять на демонстрації представники промосковських організацій в Латвії.

Першого вересня розпочинається новий навчальний рік у школах і вишах, тож слід сподіватися нових виступів під старими гаслами. А якщо московській агентурі вдасться спровокувати криваві зіткнення, то не виключена спроба Путіна ввести туди свої війська. До такого розвитку подій готується і Захід, посилюючи оборону Латвії своїми військовими підрозділами.

Спроби Москви використати мовне питання для серйозних провокацій мають чималий резонанс в тих країнах, де промосковські політики зберігають сильні позиції. Зокрема – в Угорщині. За подібним російському зразком угорські політики вимагають від України, щоб у Закарпатті в місцях компактного проживання угорського населення діти цього населення отримували освіту лише угорською мовою, фактично ігноруючи необхідність володіння державною мовою України. Подібних позицій притримується і частина румунських політиків, що виступають проти нового українського закону про освіту, який спрямований на глибоку інтеграцію учнів румуномовних шкіл України в українське суспільство. Чим більше суперечностей існуватиме між сусідніми з Росією державами, тим легше Путіну буде реалізувати свою мету – весь світ зробити Росією.

Бажання безмежно поширювати свої державні володіння ще ніколи в історії людства не призводили до позитивного результату. Рано чи пізно агресор наштовхувався на рішучий опір і врешті решт зазнавав ганебної поразки. Нині жертви путінської пропаганди у Росії радісно верещать, що їхня країна “кордонів не має”, бо хочуть заграбастати весь світ. А у результаті цивілізований світ об’єднається для опору загарбникам і Росія насправді може залишитися без кордонів. Тому що зникне у тому вигляді, в якому є нині, а замість неї виникнуть інші держави.

 

 

rss