Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Конфлікт із аграріями поліції та правникам доручили розяснити селянам їхні обовязки

Опубликовано: 23.10.2018

понеділок, 06 серпня 2018 16:48

Адже ті протестують проти агрофірм

До антирейдерського аграрного штабу Рівненщини звернулися підприємства «Зарічне Агро-переробка» та «Акріс-агро». Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Аграрії нарікають на те, що жителі села Бродниця Зарічненського району перешкоджають господарюванню на орендованих землях. Розповідають, що селяни блокують роботу техніки, перекривають під’їздні дороги до полів, які у праві користування агрофірми.

Причому це роблять кілька людей, які не здають в оренду землю – таким чином виступають проти кроплення полів, яке нібито завдає шкоду місцевому населенню.

Представники «Зарічне Агро-переробка» переконують, що орендують землю на території 6 сільрад Зарічненщини.

Використовують нові технології, вирощують продукцію без ГМО, мають державну реєстрацію, видану Мінекології. У технологічних процесах використовують виключно сертифіковані засоби захисту рослин.

У свою чергу, «Акріс-Агро» - єдина компанія, що затвердила план земельних робіт та отримала дозвіл Держпродспоживслужби на використання засобів захисту рослин.

Причому авіаобробку полів не проводить.

Однак, люди не заспокоюються. У результаті роботи на полях під загрозою, що може призвести до невиплати орендної плати.

Нині керівництво агрофірм почало переговори з місцевим населенням. Припинили обробляти землю, надали проби ґрунту з полів для лабораторних досліджень на предмет вмісту або перебільшення хімічних складових засобів захисту рослин.

Також підприємства зробили запит в Зарічненську ЦРЛ, аби отримати інформацію про кількість звернень зі скаргами на отруєння.

Результати досліджень показали, що всі показники в нормі.

Цією інформацією представники кампаній поділилися з селянами, але їх це не задовольнило. Тому агрофірми змушені були звернутися до поліції, яка відкрила кримінальне провадження.

Керівник аграрного штабу Ігор Тимошенко доручив працівникам юстиції та поліції виїхати на місце й роз’яснити людям їхні права та обов’язки.

 

rss