Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Кати в погонах - Турка-перлина Карпат

Опубликовано: 06.11.2018

+відео

Так назвали свій репортаж журналісти телеканалу ZIK . Ми вже декілька разів писали про цей випадок. Нещодавно знімальна група телеканалу побувала в Турці та створила короткий репортаж

Двоє працівників Турківського райвідділу міліції всю ніч катували місцевого мешканця.

Про це програмі новин «Огляд дня» повідомили в прокуратурі Турківського району.

Інцидент трапився понад два тижні тому. Журналістам постраждалий розповів: правоохоронці погрожували, що битимуть його доти, поки він не зізнається у злочині, якого насправді не скоював.

«Я казав, що нічого не знаю і ні в чому не буду зізнаватись. Тоді вони пішли за кийком і почали мене бити», – розповів мешканець Турки Степан Круц.

zik.ua

Зізнання у крадіжці – ось чого хотіли міліціонери від мешканця містечка Турки, що на Львівщині, Степана. Місцеві міліціонери забрали чоловіка із дому – нібито для впізнання.

За дверима райвідділу, каже 22-річний Степан, почався кошмар. Двоє молодиків у формі гамселили його кийками чотири години. Коли непритомнів, відтирали снігом, і знову били.

Як розповів тележурналістам ZIKу побитий міліціонерами, «Я казав, що нічого не знаю, і ні в чому не буду зізнаватись. Вони тоді пішли за кийком і почали мене бити, але я не зізнавався. По спині били кийком, по голові – руками».

За словами прокурора Турківського району Володимира Рекшинського, потерпілого треба було терміново везти до лікаря на обстеження, у нього було видно на голові забійні рани, обличчя спухло, вся спина у синцях.

Доходило до абсурду – розповідає потерпілий – у райвідділі йому погрожували зґвалтуванням, навіть натягали презерватив на кийок. Степан стверджує: на нього хотіли «повісити» крадіжку ще дворічної давнини. Однак заява про цей злочин чомусь надійшла до Турківського райвіддліу уже після кількагодинного побиття підозрюваного у цій крадіжці.

Прокурор Турківського району Володимир Рекшинський розповідає, що потерпілий вже був готовий написати зізнання, йому дали аркуш паперу, диктували зміст, малювали схему, де він вчинив крадіжку. На момент його доставки у відділ заяви по тій крадіжці не було. Вона надійшла у райвідділ, коли вже батьки приїхали, шукаючи свого сина

Чому саме за Степаном прийшли міліціонери – пояснити важко і самому потерпілому. Єдиний кримінальний факт у його біографії – бійка кількарічної давності. Коли вранці у райвідділ прийшли мама і дружина – запитати, чому і на скільки затримали Степана, жінкам нічого не пояснили і до затриманого не пустили. Відтак наступним їхнім кроком була заява в прокуратуру з проханням з’ясувати – що відбувається. Коли у справу втрутився прокурор – Степана випустили з відділку. Близькі чоловіка кажуть – у Турці грубе поводження із людьми для міліціонерів норма.

Дружина потерпілого Марія розповідає: «Мені вже розказували, що вони дуже грубо з людьми поводяться, і то вже не перша людина, яку вони забрали».

У день, коли знімальна група «Погляду» приїхала до Турки, начальник райвідділу був у райадміністрації на нарадах. Згодом, уже телефоном, Сергій Захарчик заявив – коментувати дій підлеглих не буде, але стоїть на боці закону.

Поки триває слідство, двох колишніх правоохоронців тримають під вартою у Львівському СІЗО. Одному з них 25 років. Іншому – 30. Старший раніше служив у «Беркуті» і, за словами потерпілого, наносив побої з особливою жорстокістю.

У розмові з тежурналістами прокурор Турківського району зазначив, що на даний час міліціонери вже звільнені з оргнів МВС, справа порушена за частиною 2, статті 365 ККУ – це перевищення службових повноважень. А покарання по цій статті передбачає від 2 до 8 років ув'язнення.

Тепер уже колишні правоохоронці відмовляються від будь-яких пояснень. Однак факт незаконного утримання людини в райвідділі уже доведено. Відтак одному з затриманих уже висунуто звинувачення, на черзі – звинувачення для другого затриманого.

zik.ua

Подробиці в матеріалах:

Заарештували ще одного міліціонера Турківського РВ міліції, який бив затриманого Порушено карну справу проти працівників Турківського РВ міліції

rss