Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Грудень у саду

Опубликовано: 12.01.2019

видео Грудень у саду

30 грудень 2018 | Вечірнє Богослужіння

15 грудня 2018

Ми вже живемо передчуваючи передноворічну суєту, плануючи, що поставити на стіл, подарувати друзям і близьким, як прикрасити будинок і себе самих. Зима - час, коли можна відпочити й від роботи в саду, розслабитися, підлікувати натруджені спини. Але один - два рази на місяць все-таки бажано відвідати сад, щоб переконатися, вашому саду ніщо не загрожує. 



Грудневі роботи не складні. Головна з них - захистити рослини від холоду. Оглядаючи свої володіння, зверніть особливу увагу на те, як укриті снігом посадки суниці, малини, багатолітників. Під час морозів і короткочасних відлиг, які трапляються в грудні, вершина грядки може оголитися, і це викличе вимерзання посадок. 


Большой сольный концерт Олега Винника | Шоу «Ты в курсе»

По можливості накопичуйте сніг на ділянці - потужний сніжний покрив, навіть при дуже тривалій відлизі, може зберегтися й охоронити рослини від ушкоджень при настанні сильних морозів. Укривайте снігом суницю, підгортайте їм стовбури дерев, збираючи його з вільних від рослин ділянок або з доріжок. Не беріть тільки сніг з-під плодових дерев, щоб не оголити їхнє коріння. Близько молодих дерев сніг утоптуйте - це перешкодить проникненню мишей. 


Дмитро Вітовський – герой, який захопив Львів. Ірина Фаріон | Велич Особистості | грудень '17

 Після сильних снігопадів намагайтеся обов’язково відвідати сад, щоб стряхнути сніг з дерев, починаючи з нижніх гілок. Особливо небезпечний для них мокрий сніг, який, накопичуючись на гілках, може поламати їх своєю вагою. 

Якщо у вас саморобні теплиці зі скляним дахом, бажано періодично згрібати сніг з даху, щоб він не роздавив скла. Для цього можна заготовити нехитрі дерев’яні шкребки. Якщо теплиці - полікарбонатні, необхідність чистити сніг з даху відпадає, зате з’являється необхідність накидати його усередину теплиці, щоб узимку земля не промерзала, а навесні наситила необхідною вологою. 

Узимку на оголених деревах особливо добре помітно, де влаштувалися зимувати шкідники. Якщо ви побачите в кроні клубок сухих листів, обплутаних павутинням, терміново зніміть його. Швидше за все, там зимують білани жилкуваті або золотогузи. Навесні гусениці будуть вигризати бруньки й бутони, позбавляючи вас урожаю. І обов’язково зніміть усі сухі, муміфіковані плоди - у них може зимувати гриб - збудник плодової гнилизни. Улаштовуйте взимку в саду годівниці для птахів, які захищали ваш сад навесні й улітку від численних шкідників. Настав час і вам допомогти їм пережити голодну холодну зиму.

Не забувайте вдома в грудні, та й взагалі протягом усієї зими, оглядати бульби, цибулини, кореневища: гладіолусів, бегонії, анемона, жоржин і інших теплолюбних рослин, що зберігаються до весни. Хворі рослини видаляйте або вирізуйте й дезінфікуйте невеликі ділянки ураження гнилизною. Температура в місці зберігання має бути 5 - 7 градусів. 

Бульби жоржин особливо вимагають уваги. З появою ознак грибкових захворювань частини рослини, що загнили, потрібно вирізати, бульби просушити й обпилити деревною золою або фундазолом. 

Якщо у вас немає можливості зберігати жоржини в підвалі, докладіться зусиль аби створити їм відповідні умови, помістивши в туго зав’язані поліетиленові мішки, заповнені торфом.

Ну й, звичайно, сама приємна й цікава справа в грудні - покупка нових насіння, читання літератури по квітництву й садівництву й обмірковування планів на майбутній рік.

 

rss