Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Документи необхідні для розлучення |

Опубликовано: 29.09.2018

видео Документи необхідні для розлучення |

Розлучення Онлайн

Отже, сімейне життя не склалося, і ви вирішили розлучитися. Постає питання, які документи необхідні для розлучення? Є два шляхи для розлучення – або через органи загсу або в суді. У першому випадку розводять подружжя, якщо у них немає дітей. У другому, відповідно, якщо вони є. Впливає на це і шлюбний контракт. А також те, що якщо один з подружжя з чимось не згоден, він може сміливо звернутися в суд. Буває і так, що один з подружжя начебто згоден на розлучення, але в загс не приходить, тоді нічого не залишається, як розлучатися в судовому порядку.



Розглянемо, які документи необхідні для розлучення в органах загсу. Звичайно, це документи, що посвідчують особу. Далі свідоцтво, яке говорить про укладення шлюбу, заяву у якому вказується те, що ви бажаєте розлучитися і квитанція по оплаті державного мита.

Буває так, що одного з подружжя немає. Він, наприклад, визнаний офіційно зниклим безвісти, недієздатним, а можливо, що його засудили до позбавлення волі, і тоді інший чоловік, охочий з ним розлучитися, має додати до заяви ще і відповідне рішення суду.


Як написати позовну заяву про розлучення самостійно? Відповідає юрист по сімейному праву.

А які документи необхідні для розлучення у суді? Тут існує звичайний набір документів, але цей перелік може бути змінений в залежності від того, як складається ситуація. В суд ви повинні принести: документ, що засвідчує особу, та позивача, а також і його представника, позов на розлучення в судовому порядку, їх має бути два, свідоцтво говорящее про укладення шлюбу, свідоцтво про народження вашої дитини, якщо він неповнолітній. Якщо кілька неповнолітніх дітей, то і свідоцтв буде кілька.


Як виїхати дитині за кордон, якщо батьки розлучені

Квитанцію про оплату держмита, а також виписку, яка робиться з будинкової книги, приносити обов’язково.

Якщо подружжя домовилося мирно і розлучення проходить по їх обопільної згоди, то потрібні документи, що підтверджують це. Ще, документи необхідні для розлучення, можуть бути такі, як угоди про розділ майна, про зміст, а також місце проживання спільних дітей. Повинно бути і угода про порядок і суму аліментів, які будуть виплачуватися, можливо шлюбний контракт. Документи, що є підтверджуючими доводи позивачів і говорять про правомірність їх вимог. А також інші документи, які можливо зажадає суддя.

Варто звернути увагу, що заяву на розлучення і аліменти може бути подано як відразу, так і потім, але тоді заяву на аліменти подається окремо. У таких заявах вказуються паспортні дані обох подружжя, їх місце проживання., Дата і місце, де був зареєстрований шлюб, число дітей і їх вік, який буде розмір аліментів, і розлучення відбувається з ободних згодою сторін чи ні. Ще документи необхідні для розлучення та отримання аліментів – це папери про заробіток та інші доходи не тільки того, хто буде виплачувати аліменти, але й того, хто їх буде отримувати.

Подаються документи необхідні для розлучення в суд по тому місця, де ви живете. Термін розгляду заяви в цьому випадку, як правило, трохи більше місяця. Якщо подружжя діють за згодою сторін, то справа розглядається світовим суддею, якщо виникає суперечка, то цим вже займається районний чи міський суд. Як правило, суд пропонує подружжю одуматися і поміркувати над своєю подальшою долею протягом трьох місяців, якщо хто-небудь із подружжя не бажає розлучення.

Потрібно сказати, що розмір аліментів подружжя може позначити самостійно, але якщо цього не відбувається, то їх розмір призначає суд. Аліменти можуть виплачуватися в певній сумі як періодично, так і одноразово. У першому випадку – щомісячні, щоквартальні та інші виплати, у другому, наприклад, раз на рік. Можливо, що в якості аліментів може виступати і житлове приміщення, а також земельна ділянка, автомобіль, або цінні папери та інше майно.

rss