Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Цікаві факти

Опубликовано: 03.09.2018

Ну ось і закінчилися літні канікули і настала пора знову гризти граніт науки і йти в школу. Така доля людини. Шкільна пора — це найяскравіші спогади з життя і іноді так хочеться повернути їх, щоб заново все це пережити. Ну да ладно, раз сьогодні перший навчальний день, то ми розповімо вам цікаві факти про 1 вересня, які змогли для вас підібрати.

1. До 30-х років XX ст. не було загальноприйнятого точного дня, який був би початком навчального року. Але в 1935 році постановою Раднаркому і ЦК ВКП (б) було прийнято зробити офіційним першим навчальним днем ​​в році саме перше вересня, причому у всіх школах Радянського Союзу.

2. До 1980 року у першого навчального дня не було офіційної назви, поки радянський заслужений педагог Федір Федорович Брюховецький не назвав цей день «Днем знань». А в 1984 вже був підписаний Указ Президії Верховної Ради СРСР про те, що 1 вересня офіційно є Днем знань і є державним святом.

3. У багатьох країнах відзначають перший навчальний день також як і в Україні — 1 вересня ( Білорусь , Туркменістан, Молдова, навіть Чехія, В’єтнам, Китай і ін.). Але в інших країнах дні знань відзначають в різні дні, наприклад в Японії в школу йдуть 1 квітня, а в Індії 1 червня.

4. Основною традицією на день знань є те, що одинадцятикласник садить на своє плече першокласницю з дзвоником і проходить так зване урочисте коло, а дівчинка в цей час дзвенить дзвоником. Ця традиція отримала назву «Перший дзвінок» і належить вона  Ф.Ф. Брюховецькому.

Ну насправді 1 вересня — це свято не тільки для дітей, а ще й для продавців канцтоварів, дитячого одягу та інших супутніх товарів))).

Якщо ви знаєте цікаві факти про 1 вересня, яких немає в даній статті, будь ласка, поділіться ними в коментарях.

rss