Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Чому люди постійно жаліються та ниють

Опубликовано: 24.10.2018

видео Чому люди постійно жаліються та ниють

Our Miss Brooks: Another Day, Dress / Induction Notice / School TV / Hats for Mother's Day

Хеллоу май френдз! Давненько уже нічого не писалося в блог, але на те були свої причини. Сьогодні я збираюся виправити цю ситуацію та поговорити про те, чому, як і навіщо люди жаліються на все підряд, простіше кажучи – ниють.



Наше сучасне життя часто повне проблем, стресів і труднощів. Мабуть, не знайдеться жодної людини, якій би не доводилося щодня вирішувати масу завдань та обходити купу перепон: на навчанні, роботі або ж вдома. Тільки ось ставлення до них у всіх різне.

У когось стакан завжди наполовину повний, а проблеми сприймаються легко і пускаються «по течії». Такі люди пурхають по життю, немов метелики, і не дають негараздам зіпсути собі настрій.


Remnant Exodus

Хтось мужньо переносить найсуворіші муки і невдачі, не втрачаючи витримки, почуття гумору  і сили духу, і вважає неприйнятним скаржитися. Дивлячись на таких людей, оточуючі часто і не здогадуються, якою ціною обходиться людині її посмішка  і гарний настрій, і який біль за ними ховається.

Але є й такі, кому і поскаржитись особливо нема на що, але друзі, знайомі та колеги постійно чують ниття і невдоволення по самим дріб’язковим приводам. Що вже говорити, якщо у такої людини трапиться й справді щось серйозне – несолодко доведеться всім оточуючим, і витримати це дуже непросто.

Основні причини, чому люди ниють

Люди, які постійно дістають своїх близьких, друзів та навіть незнайомих осіб своїм ниттям, хто вони и чому вони це роблять? Це такий спосіб життя, енергетичний вампіризм, чи просто надто слабка сила волі ?

Перше, що мені спадає на думку – слабохарактерність. Так вже закладено природою, що кожен з нас народжується на світ з певним набором якостей характеру, є серед них і так званий “стержень” і сила волі.

Ось за їх відсутності людина «ламається» і перетворюється скиглія (цікаве словечко, чи не правда?). Інша справа, що ці якості можна в собі виховати самостійно, адже людина здатна змінитися, якщо тільки по-справжньому цього захоче. Допомагають “загартуватися” і умови життя, і ті обставини, які виникають на нашому шляху.

Звичайно, не варто кожного, хто захотів поділитися з вами наболілим або попросити поради, записувати в слабаки і скиглії. Адже запас витримки і волі може вичерпатися навіть у найсильнішої людини.

Всім нам часом необхідно виговоритися і отримати підтримку. Тому не відштовхуйте своїх близьких у важку хвилину їхнього життя, знайдіть час вислухати і поспівчувати, за умови, що цим не починають зловживати. Людина звертається саме до вас, а значить, цінує вашу думку і довіряє.

Думаю, ви помічали, що люди жаліються, зазвичай, лише тим, кому повністю довіряють. Якщо друг прийде до вас із проблемою швидше ніж до своїх батьків, то таку дружбу треба цінувати.

Та якщо говорити про зловживання, то деяким людям просто подобається зображати з себе жертву обставин. Це дуже зручно і приносить свої “дивіденди”.

Нитику і поспівчувають, і приголублять, і допомогу свою запропонують, і грошей позичать, і завантажувати справами зайвий раз не будуть. І без того важко людині, навіщо ж йому турбот додавати?

Любителі поскаржитись дуже швидко розуміють всю вигоду свого становища і починають використовувати його на всю котушку.

Є й ще одна причина, по якій люди стають скигліями – енергетичний вампіризм. Можливо, коли-небудь ви помічали, що людина, яка вам поплакалася, після цього стає веселою і бадьорою, а у вас, навпаки, може й голова розболітися, і на душі стане важко. Так і є.

Люди скидають на інших всю негативну енергію своїх проблем, при цьому, вибираючи в якості особи, що вислухає колег чи близьких, які будуть глибоко співпереживати, і їм стає легше, чого не скажеш про “приймаючу сторону”. Після такої розмови погане самопочуття може зберігатися кілька днів.

Як бути якщо вам постійно хтось скаржиться

Якщо ви помічаєте у себе такі симптоми і стали постійною жертвою надокучливого нитика, з цим варто зав’язувати і якомога швидше. І справа тут не тільки у вашій душевній рівновазі. Людина, що звикла скаржитися, зовсім не вміє вирішувати свої проблеми, та й не хоче цього робити, по правді кажучи.

Не буде проблем – не буде приводу для такого звичного ниття. Тому не заохочуйте подібні дії. Так, у разі, якщо це відбувається не так часто, людині можна і поспівчувати і підтримати, а ще краще дати ділову пораду, яка допоможе проблему вирішити. Але якщо потік скарг не вичерпується, а пропозиції щодо виходу з ситуації, що склалася пропускаються повз вуха, варто задуматися і позбавити скиглія можливості «впасти вам на вуха».

Можна посилатися на свою зайнятість або просто відповідати “жертві обставин” сухо і коротко. Повірте, що людині, яка ниє стане з вами нецікаво, і вона поспішить знайти нові вуха та душу для співчуття.

А можна і прямо висловити свою думку, не виключено, що цей крок допоможе людині подивитися на себе з боку і перестати постійно скаржитися! У будь-якому випадку ці дії не слід заохочувати, особливо на шкоду собі.

Не забувайте в коментарях до статті ділитися власним досвідом спілкування з нитиками.

rss