Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Чому кричу уві сні? |

Опубликовано: 29.09.2018

видео Чому кричу уві сні? |

Здоровье ребенка - ПОЧЕМУ РЕБЕНОК ПЛОХО СПИТ? (детский сон. ЧАСТЬ 1)

Життя сучасної людини наповнена стресами і різного роду подіями. Звичайно, раніше люди теж переживали такі ситуації, але ставилися до них більш спокійно. Саме тому, що це вважається всього лише особливістю людини. Мало хто звертається до лікаря з питанням: «Кричу у сні. Що робити? »



А між тим, кожен психолог скаже, що це складна проблема, яка вимагає обов’язкових заходів. Сама точна причина проблеми «кричу уві сні» – це негативні емоції, які людина не висловлює під час неспання. Психологи радять якомога швидше вирішити цю ситуацію і порозумітися з тією людиною, до якого ви відчуваєте негативні емоції на протязі довгого часу. Якщо ж це неможливо, то вдатися до письмового варіанту. Для цього пишеться лист, адресований саме тому, з ким треба порозумітися, і після цього спалюється. Провівши кілька разів письмове пояснення проблема «кричу уві сні» проходить.


Плач Єремії - Золота трава

Хто ж схильний до цього стану нічного трансу? В першу чергу – це люди з орієнтованістю на оточуючих – інтроверти. Вони товариські, життєрадісні, але дуже залежать від думки і вчинків оточуючих. Також не варто виключати тих, чия робота пов’язана з великою відповідальністю і спілкуванням з великою кількістю людей. І, звичайно, діти, які навряд чи скажуть: «Я кричу уві сні», тому що просто не пам’ятають цього чи не усвідомлюють тяжкість проблеми. Хоча, дитячі нічні страхи – це дуже серйозний привід для батьків звернутися до психолога. І як не дивно, саме батькам, а потім вже дітям.

Справа в тому, що дитина кричить уві сні не тільки від сильних потрясінь або емоцій, прожитих за останній місяць (це максимальний термін, протягом якого дитина може зберігати загострене почуття неспокою). Не рідко, що елементарна розлука з мамою, наприклад, при стаціонарному лікуванні чи відпочинку в таборі, який не подобається вашому чаду, може залишити свій відбиток на психіці і вилитися в крики уві сні.

Сомнологи провели ряд дослідів, в яких перевіряли психологічну зв’язок матері і дитини. І встановили, що досить часто саме батьки винні в тому, що дитина кричить уві сні. Їх занепокоєння з приводу, сильні переживання, сварки всередині сім’ї маленький чоловічок відчуває навіть на відстані і якщо батьки перебувають в іншій кімнаті. Також варто задуматися над своєю поведінкою тим, хто дозволяє дітям з нестійкою психікою (до 12 років) дивитися різноманітні фільми та передачі зі сценами насильства, перестрілками, жахи і т.п. Це обов’язково впливає на сприйняття світу малюком. І найголовніше – ніяких дорослих ігор на комп’ютері.

Ще один важливий аспект, який викликає крики уві сні у дитини – це турбота мами (вона більше пов’язана зі своїм малюком, ніж інші члени родини), очікування цих станів нічних трансів і постійне контролювання нічного сну. Саме тому психологи наполягають, що діти мають спати окремо від батьків і, бажано, в іншій кімнаті.

Якщо мати сама виховує дитину або ж дуже строга в цьому, інші члени сім’ї підтримують таке виховання, а розрядку чи розради отримати немає від кого, то крики уві сні будуть обов’язковим супроводом кожної ночі. Не варто старатися в строгості. Все має бути в міру. І дитина, в першу чергу, повинен отримувати як розумні покарання, так і розраду від одного і того ж людини за певні вчинки.

Перенапруження в дитячому віці (шкільна навантаження, одночасне відвідування декількох кружків з серйозними вимогами і т . п.) також призводить до порушень сну. Переживання матері під час вагітності, нічні страхи, під час яких в її організм виділяються гормони і проникаючи через плаценту, викликають занепокоєння у плода, можуть порушити психіку ще до народження.

І найголовніше, що можна порадити в це ситуації: знаходите розрядку самі і привчайте до цього дитини. Так ви не тільки врятуєте свою психіку, але і поліпшите ваше якість життя.

Бажаємо Ва%

D0? і Вашим дітям здоров’я і міцного, здорового сну!

rss