Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Чим зайнятися в дощовий день

Опубликовано: 21.10.2018

видео Чим зайнятися в дощовий день

Что делать, если скучно – 7 идей

Ми зібрали майже три десятки ідей, чим зайнятися одному, з друзями або з дитиною, якщо за вікном похмура погода.



Чим зайнятися з друзями

Зіграйте в настільні ігри

Дощ — найкращий привід дістати ту настільну гру, яку вам подарували рік тому. Запрошуйте друзів, готуйте частування. Деякі настільні ігри можуть зайняти вас на цілий день. Ось гід по настолкам для тих, хто не знайомий з таким дозвіллям, а тут — варіанти класичних настільних ігор.


Ферма равликів

Сходіть в кіно

Кличте друзів до кінотеатру, подивіться один або кілька фільмів з перервою на їжу та обговорення. Або вирушайте до того, у кого є проектор і великий екран, і перегляньте улюблені кінострічки.

Завітайте в торговий центр

Там можна провести від кількох годин до цілого дня. Купіть собі нових речей, подивіться кіно, зробіть манікюр, поваляйтесь в масажному кріслі, посидьте в кафе. Тільки беріть з собою друзів, які люблять ходити по магазинах, і ніколи не вмовляйте погуляти по моллу того, хто цим не захоплюється: зіпсуєте настрій і йому, і собі.


Кордон Німеччини і Австрії. Озеро Bodensee на кордоні.

Сходіть в боулінг

Коли ще випаде нагода вдосконалити свою майстерність, вибити три страйки поспіль і відмінно провести час в компанії друзів?

Відвідайте новий ресторан

Згадайте, яку кухню ви ще не пробували, і сходіть в екзотичну заклад.

Просто поговоріть з тим, з ким давно не бачились

Є люди, яких любиш і цінуєш, але із-за обставин або відстані спілкуєшся рідко. Зателефонуйте їм, напишіть в месенджері або соцмережі. Може пройти не одну годину, перш ніж ви вдосталь наговоритесь.

Зіграйте в словесну гру

Є безліч ігор, які не вимагають простору і реквізиту і доставлять вам море задоволення. Наприклад, спільне створення історії. Почніть з зачину «Давним-давно…», і нехай кожен з друзів додає слову. Ви і уявити собі не можете, куди заведе вас фантазія.

Проявіть креативність в поетичних вечорах: придумайте спільну вірш, пишучи по рядку. Можна загадувати один одному теми, наприклад «еволюція», «колгосп», «гладіолус», придумувати на них віршики і читати вголос.

Зрештою, пограйте в «крокодила» або «контакт» — це вічні ігри, які завжди проходять дуже емоційно і весело.

Вийдіть на вулицю і пограйте у що-небудь

Для безбашенної компанії дощ не перешкода. Якщо буде відповідний настрій, вийдіть на вулицю і зіграйте в футбол чи баскетбол, поплавати у відкритому басейні або річці, просто погуляйте під проливним дощем. Промокнути і забруднитися боїшся тільки перші кілька хвилин, а коли повністю вымокнешь, вже все одно. Ця прогулянка напевно надовго запам’ятається.

Чим зайнятися з дітьми

Відпрацюйте шпигунські навички

Спробуйте створити власний шифр і написати секретне послання з його допомогою. Навчіть дітей писати навпаки, використовуючи дзеркало, спробуйте сік лимона, молоко, натиснення на лист і інші техніки безбарвних чорнила.

Проведіть вдома кінопоказ

Перетворіть кімнату у кінотеатр: обладнайте місця, намалюйте плакат фільму, приготуйте попкорн і морозиво, погасіть світло перед початком перегляду. Ось побачите, навіть старий фільм стане набагато цікавіше.

Влаштуйте перевдягання

Дістаньте з шаф усі речі, включаючи зимові. Білизна, тканини, прикраси, аксесуари — нехай всі відправляється в одну велику купу. Влаштуйте модний показ: нехай діти самі вибирають собі вбрання або вбираються у відповідності з якоюсь темою. Коли все буде готово, включайте камеру — кілька пам’ятних кумедних роликів вам забезпечено!

Намалюйте плакат у весь зріст дитини

З’єднайте між собою кілька аркушів паперу або візьміть шматок старих шпалер, покладіть на папір дитини і обведіть його контур. А тепер, використовуючи фарби, намистини, стрічки, шматочки тканини, загалом, все, що знайдеться будинку, заповніть цей контур разом. Цього заняття вистачить на кілька дощових вихідних, а результат можна повісити у дитини в кімнаті.

Влаштуйте пікнік в будинку

Якщо не виходить пікнік на вулиці, чому б не влаштувати його будинку? Дістаньте з комори стару намет, затягніть всередину спальники і подушки, щоб облаштувати свій табір з комфортом. Приготуйте салат, маленькі смажені сосиски і іншу їжу і влаштуйте справжній пікнік.

Намалюйте вигаданий місто

Знайдіть рулон непотрібних шпалер, розгорніть його і зафіксуйте кути скотчем або притисніть книгами. Дістаньте олівці, фломастери та фарби і разом з дітьми намалюйте карту вигаданого міста. Позначте дороги, мости, будинки і площі, намалюйте озеро і парк, школу та лікарню, магазин і ресторан.

Прямо на аркуші можна звести будівлі з конструктора LEGO, і ваші діти будуть водити машини з намальованим дорогах і проживати день за вигаданих мешканців міста.

Заплануйте відпустку

Щоб скрасити дощовий день вдома, ви можете помріяти про наступному відпустці. Навіть не просто помріяти, а ретельно спланувати його разом з дітьми. Запитайте дітей, куди вони хочуть йти, і попросіть скласти докладний план і бюджет відпочинку.

Нехай діти самостійно дізнаються, скільки коштують квитки в передбачувані дати, в якому готелі краще зупинитися, куди піти і чим зайнятися. Це буде пізнавальний і цікавий дозвілля, повний приємних переживань.

Зберіть великий пазл

Разом займатися якоюсь справою, попутно розмовляючи про дрібниці, — що може бути краще для зміцнення сімейних відносин.

Навчіться робити паперові літачки

Спробуйте складати паперові літачки різними способами і знайдіть кращий, попрактикуйтеся в цьому з дітьми і влаштуйте змагання, чий літак полетить далі.

Зробіть книгу разом з дитиною

Складіть разом аркуші паперу, зігніть його навпіл і скріпіть між собою за допомогою степлера або нитки. Це буде заготівля книги.

Разом з дитиною придумайте історію, яку будете розповідати на сторінках книги. Щоб не зіпсувати заготівлю, малюйте картинки на окремих аркушах, а потім вирізання та вклеюйте в книгу. Можете також вирізати картинки зі старих зіпсованих дитячих книг або роздрукувати, вирізати фотографії.

Дітям буде ще цікавіше, якщо включити їх в оповідання. Виріжте фото дітей і теж додайте їх в книгу. Нехай вони самі придумають, як будуть брати участь в історії.

Якщо цього замало, то ось ще 26 способів зайняти дітей вдома в дощовий день.

Чим зайнятися одному

Почитайте цікаву книгу

Напевно, важко знайти більш корисне і затягує проведення часу, ніж читання цікавої книги. Якщо не знаєте, що почитати, вивчіть списки книг, які отримали Букерівську і Пулітцерівську премію.

Якщо ви хочете щось попрактичнее художньої літератури, ось список книг, які допоможуть вам освоїти корисні навички, а тут ви знайдете список Telegram-каналів, де можна пошукати підходящу книгу.

Здрімніть

У дощову погоду часто хочеться спати. Проте деяким людям складно дозволити собі заснути, навіть якщо немає ніяких справ: здається, що втрачаєш час, який можна було витратити на щось важливе. Не стримуйте себе — здрімніть. Денний сон може бути таким солодким.

Приділіть час догляду за собою

Зробіть шикарну ванну: додайте саморобні бомби з аромамаслами або спробуйте нові засоби для ванн, зробіть натуральну маску для обличчя та волосся з того, що є в холодильнику, використовуйте, нарешті, спа-набір, що вам подарували. Зробіть все те, на що не вистачає часу у звичайні дні.

Пограйте з вихованцем

Почистіть клітку або лежанку вихованця, вычешите шерсть, помийте миску, зробіть нову іграшку або просто пограйте з ним.

Спробуйте нові рецепти

Може бути, ви давно хотіли щось приготувати, але ніяк не могли зібратися. Зараз саме час виконати задумане. На Лайфхакере ви знайдете рецепти незвичайних страв на особливий випадок, які вам напевно захочеться приготувати, рецепти смачних бургерів, оригінальної закуски для любителів сиру і начос під сирним соусом. Готуйте, кличте друзів і влаштовуйте перегляд кіно з поїданням смачних страв.

Розберіть речі в коморі або на балконі

Коли ще випаде нагода розібрати завал з непотрібних речей! Сміливо викидайте те, що не діставали протягом року. А якщо речі ще хороші і їх шкода відправляти на смітник, можете їх подарувати, продати через сайт оголошень, віддати нужденним.

Зробіть розтяжку або позаймайтеся йогою

Якщо ви давно хотіли привчити себе розтягуватися будинку, вихідний дощовий день — ідеальний час, щоб почати. Складіть список вправ для розтяжки, розстеліть килимок, увімкніть улюблену музику, не поспішаючи і з задоволенням розтягніть все тіло. Якщо вам сподобається, є шанс, що розтяжка стане звичкою. Багато вправ на розтяжку ви знайдете тут і тут.

Спробуйте вправи для тих, хто багато сидить, і розтяжку для тих, хто хоче виправити круглі плечі. А ось ця стаття допоможе вам скласти комплекс правильно.

Навчіться готувати коктейлі

Приготування коктейлів — це ціле мистецтво. Поки є час, потренуйтеся у змішуванні різних інгредієнтів, спробуйте кілька перевірених поєднань або створіть своє. Ось гід по змішування коктейлів для новачків.

Займіться онлайн-шопінгом

Онлайн-шопінг затягує не менше справжнього. Перевірте улюблені інтернет-магазини, може, десь з’явилися знижки або нові речі. Зайдіть на AliExpress і замовте якусь дешеву і прикольну штуку, яку ви ніколи не знайшли б у своєму місті. Це точно підніме вам настрій.

Пограйте в відеоігри

Навіть якщо зазвичай ви не дозволяєте собі витрачати час на відеоігри, тужливий похмурий день вони можуть підняти вам настрій.

А чим ви займаєтеся в дощ? Порадьте, як класно провести час в дощову погоду.

rss