Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Чи може охоронець здавати виторг до банку

Опубликовано: 23.10.2018

13609

Чи може охоронець здавати виторг до банку

Наше підприємство уклало договір про касове обслуговування з банком (розташований далеко від нас). Підкажіть, будь ласка, чи можна доручити відвозити виторг до банку нашому охоронцю? Якщо так, то як це правильно документально оформити?

Відповідь

Так, охоронець Вашого підприємства має право відвозити виторг до банку. Пояснимо деталі.

Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затверджене постановою Правління НБУ від 15.12.04 р. № 637 (далі — Положення про касові операції), не визначає переліку осіб, що мають право вносити готівковий виторг підприємства в гривні на його поточний рахунок у банку. Також не містить таких обмежень й Інструкція про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затверджена постановою Правління НБУ від 12.11.03 р. № 492.

Тож для того щоб працівник підприємства, котрий не виконує обов’язків касира, мав змогу здавати готівковий виторг для зарахування на поточний рахунок у банку, слід оформити відповідний наказ. Окрім того, краще можливість здавати гроші до банку оформити довіреністю на представництво в простій письмовій формі (ст. 237 Цивільного кодексу України,далі — ЦКУ). Вона не потребує обов’язкового нотаріального посвідчення (ст. 246 ЦКУ). Строку дії можна не зазначати — довіреність буде чинною до її скасування, але обов’язково треба зафіксувати дату її створення, інакше вона буде нікчемною (ст. 247 ЦКУ).

Саму собою видачу готівки з каси фіксують видатковим касовим ордером (додаток 3 до Положення про касові операції). Його оформлюють за загальними правилами, керуючися порадами з глави 3 Положення про касові операції. Попередьте охоронця, що після здачі виторгу до фінустанови він має повернути в бухгалтерію квитанцію про внесення готівки на поточний рахунок.

 

У відповіді враховано норми законодавства станом на 20.05.2016

Рубрики :

»   РРО, каса, розрахунки

»   Первинні документи

»   Валютні розрахунки та цінності

rss