Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Будівництво Своїми Руками:)

Опубликовано: 29.09.2018

видео Будівництво Своїми Руками:)

ОПАЛУБКА СВОИМИ РУКАМИ

Після зведення свого будинку вирішив folomkin завести собі подвір'я і почав з курок. Одна справа вирішити, а як їх розводити? Тому довелося йому прочитати масу літератури й рад на форумі. У результаті він прийшов до висновку що: потрібно побудувати просторий, світлий і теплий курник, і ще необхідно місце для вигулу птиці.



Споруда курника

Під курник він визначив простір 2,4 х3 по внутрішньому розміру (з розрахунку 0,5 м2 на 1 курку). А для прогулянкового місця залишив 3,2 х4 з розрахунку 1 м2 на одну курку. За його розрахунками на одного півня потрібно завести 11-13 курок.

Будівництво він почав з заливки фундаменту висотою 25 см. Потім на підлогу в курнику насипав керамзит і залив врівень з фундаментом бетоном. Зробив стяжку, гидроизоляцию из рубероида и поставил стены из блоков и кирпича, на высоту 1,7 метра (рекомендуется не более 1,8), из оставшихся после строительства дома. Крышу соорудил односкатную из металлочерепицы (под ней: черепица, плёнка, рубероид и без утепления).


Канадська технологія будівництва.Теплий фундамент своїми руками)

Одно окно в курятнике размером - 0,5 на 0,8 метра сделал на высоте 60 см от пола, а второе с восточной стороны, но на высоте 1,10. Оно сделано, для того чтобы солнышко попадало на насест. Дверь поставил с торца птичника.

В курятнике (вокруг курятника тротуарная плитка, уложил самостоятельно, материал от сюда !) Праворуч він зробив 3х ярусний сідало (жердини - 4 на 5 см, закрутив під кутом 90 градусів, щоб курочки сиділи рівно). Відстань між жердинами - приблизно 0,5-0,6 м, щоб пташки, що сидять вище не "наклали" на тих, що під ними.


"СВОЇМИ РУКАМИ" Як активісти будуть контролювати будівництво та ремонт доріг в Україні?

Місце для прогулянки птахів спорудив з сітки рабиці, двері саморобна теж із сітки на дерев'яному каркасі.

Ось folomkin і побудував курник. Залишилася справа за малим - запустити курочок ..

Невідомо через якийсь час він би купив курочок, але допоміг випадок. А почалося все, з упіймання заблукав куренка, і після цього він терміново поїхав на ринок і купив ще 10 курочок і 1 півника.

Сідала він спорудив на різній висоті, але все курки, чомусь обжилися на самому верху, приблизно 1,2 м. від підлоги. Може холодно по ночах, і вони гріються один про одного. Тоді folomkin вирішив переробити сідала і підняв їх на один щабель і сходи зробив. Так вони тепер на ній і сплять.

Утеплення курника

До зими він вирішив утеплити дах і знизу підшив плівку, а по швах пройшовся піною, поставив утеплену двері. Ще провів електрику (2 розетки). 1 - для лампочки, 2 для електро-конвектора.

Утеплив підлога - Настелив статеві дошки, а зверху покрив лінолеумом на тканинній основі, щоб прибирати було зручніше.

Поставив скриня для зберігання зерна (старий короб від сабвуфера), на отвір прикріпив грати гриль, щоб зернятка не клювали. А для годівлі птиці сколотив скриньку.

З дому провів електрику і поставив таймер, світло включається за розкладом з 7.30 до 10.00 і ввечері з 17.30 до 20.00. Для зимових холодів він поставив обігрівач, який теж включається від таймера (таймер звичайний, як для акваріума).

Ще для чистоти та утеплення підлоги насипав у курнику 5 сантиметровий шар стружки не ходячи в епіцентр той який в Дніпропетровську, магазин будівельних товарів з божевільними цінами, а на вулиці керамзит, трохи піску, бите скло мелене і золу. Тепер і вони чистенькі ходять і яєчка чисті.

Він зауважив, що поки не утеплив підлогу стружкою, вода в курнику замерзала, а несучість різко впала до 2-3 яєць на день. Хоча і лампочка була.

Лампочку в курнику він повісив з боку вікна, щоб була імітація сонечка. А біля вікна висить одне з двох ящиків для яєць, раніше вони мчали у нього, тепер лунають в інший ящик, який подалі від лампочки ...

Несучість - у середньому 6 яєць, а влітку 8!

Курочок він годує пшоном, а ввечері дає картоплю варену і зерно. Ще їм перепадає їжа зі столу.

Курочки з часом звикли до свого будинку, і по вихідних він випускає їх погуляти на пару годин. А щоб назад загнати несе що-небудь поїсти.

rss