Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Будинок у стилі Ле Корбюзьє

Опубликовано: 29.09.2018

видео Будинок у стилі Ле Корбюзьє

Архитектура функционализма: немецкая школа

Шарль Едуард Ле Корбюзьє — це не тільки геній французької архітектури, а й художник, а також письменник. Саме він і зробив внесок у розвиток сучасної архітектури, коли вирішив відкинути всі історичні форми і стилі в дизайні. Дітищем видатного архітектора стала робота, яку він зробив на початку 20-го століття. Це був раціональний стиль оформлення інтер’єру житлового приміщення. Даному стилю дали найменування — функціоналізм.


архитектура

У Ле Корбюзьє був знаменітийтезіс, а саме — «будинок, як машина для житла, припускає естетику точності ічістоти». Подібної фразою Шарль Едуард Ле Корбюзьє обгрунтував всі перспективи іположітельние боку стилю володіє надсучасним дизайном. Саме ідеяфункціоналізма закладена в вираженні і цілком відображає всі принади стилю. Так, при створенні образу житлового приміщення перед автором ставала непростаязадача поєднання форм і використовуваних матеріалів, при зведенні конструкціінужно було визначити початкову її функцію і зробити так, щоб речі не впадали в очі, кольору, не дивлячись на всюсвою яскравість і насиченість — гармоніювали між собою, а також не зливалися і сильно не отлічалісьот виду стін і підлоги.


В Херсоні з'явився вуличний інструмент

Одним з правил Ле Корбюзьебило не тільки створення концептуального будинку, але і надання емувисококачественного інтер’єру, а далі — формування необхідного наполненія.Автор стилю вважав, що архітектура, як образ, повинна бути без лішніхнаполненій або прикрас. Простір і час повинні створювати якусь єдність і при цьому бути сприйнятими людиною динамічно.

На перших порах автор делалработи більше схожі більше на абсурд, ніж на новий і функціональний стиль. Але далеестіль почав стрімко розвиватися і увібрав в себе найкращі риси ікачества. Він став зручним, простим, практичним, ергономічним, пластічним.Основнимі принципами при організації простору стало стримане внутреннееудобство побудованого простору і його комфортабельність. Тобто внутренняясторона будинку повинна була бути функціональною і при цьому на другому планеестетіческі оформленої предметами та іншими деталями дизайну.

Однією з особливостей стилю було освещеніе.Важнее всього для автора було зберегти природне освітлення. Так в будинках ля ЛеКорбюзье вікна повинні розподілятися наступним чином: спальня — восточнаясторона, їдальня (кухня) — південна сторона, кабінети, кімнати для читання іпісьменной роботи — північ. Чим більшого денного світла, тим вдаліше можнодостічь візуального захоплення простору за рахунок додання простору при помощісолнечних променів. Стиль Ле Корбюзьє увазі створення створення световогоеффекта не тільки за рахунок великих і добре освітлюваних вікон, крім цього белиестени або колір, який має світлу основу, може посилювати дію іпрідавать кімнаті надзвичайну величину.

Економія пространствадостігается за рахунок спеціальної системи зберігання. А це вбудовані шафи, компактні стелажі, які можна помістити під сходи, та інше. Подібні нехитрі прийоми помогаютудачно заощадити місце і використовувати приміщення більш функціонально.

Важливим моментомявляются і вікна. Їм також варто приділити окрему увагу і вирішити, де онібудут розташовуватися і яким буде їх декоративне оформлення. У кімнаті нужнопрікрепіть і штучне підсвічування, а після визначити режими її работи.Помніте, що підсвічування несе певну інформацію: вона повинна посилювати тотілі інший ефект і приносити користь або естетичного, або функціональногохарактера.

Але не варто в ущербестетічному оформлення переробляти весь простір. Таким методом можна досягти лише дискомфорту, краще вдало поєднувати багатофункціональність і мобільність як приміщення вцілому, так і його окремих частин. Наприклад, ви можете замовити оббивку мебелііз тканин, які коштують недорого, для того щоб заощадити на бюджеті. Але прицьому вам потрібно вибрати якісну тканину і подивитися, наскільки онааккомпанірует дизайну квартири. Функціоналізм абсолютно не поєднується сдорогімі і розкішними тканинами або драпіруванням, ситцем в квіточку і прочее.Данние тканинні прикраси будуть абсолютно недоречними і викликають чувствоотсутствія смакових якостей.

Для тимчасового разделеніяпространства або часткового поділу ви можете застосувати такі методи: «стіни тимчасового перебування», різні ширми, стелажі, штори або жалюзі ит.д.

Навіть попри те, чтоданний стиль абсолютно не примхливий і аскетичний, функціоналізм по-прежнемуостается не найдешевшим задоволенням при створенні інтер’єру. На ціну впливає і нестандартностьдізайнерского рішення, і завдання, які поставлені перед професіоналами і т.д. Якщо ви зважитеся замовити індивідуальний проект для свого будинку, вам прідетсяучесть, що дизайнер працює над вашим житловим простором, повинен виполнітьбольшое кількість функцій. Так, перед фахівцем стоїть завдання в определенііправільного розташування встроенноймебелі, світильників, предметів інтер’єру і аксесуарів.

Основні правила організації простору пріобустройстве вітальні в стилістиці Ле Корбюзьє

Для створення гарного абонавіть карколомного виду вашої квартири в стилі Ле Корбюзьє нужноіспользовать спеціальні речі. Вони не повинні занадто сильно виділятися іобращать на себе увагу, не робіть акцент на конкретному предметі, як етопрінято в більшості стилів. Наприклад, можна привести оформленіегостіной в правильному напрямку. Отже, вам варто звернути увагу настеллажі компактного будови, шафи або комоди, пофарбовані в чорний ікорічневий кольору. Дані елементи стануть вдалим тандемом з обліцовочниміматеріаламі: плиткою з кераміки, ламінатом і керамогранітом, пофарбовані внейтральние тони.

Для того щоб сделатьгостіную елегантною, розмістіть два журнальних столика. За возможностіпріобретіте саме ті столики, які будуть мати квадратну форму іізготовлялісь з щільного прозорого скла. Але приміщення також потрібно зробити іуютним, тому прикрасьте його кімнатними рослинами. Беріть тільки непріхотлівиевіди рослин, які додадуть дизайну стриманості і простоти, а також будутудобни у догляді за ними.

Збереження естественногоосвещеніе — важливо. Спробуйте обійтися без щільних і важких штор в процесседекорірованія приміщення. Темних кольорів найкраще уникати, а на зміну імкупіть фіранки з легкого напівпрозорого і повітряного матеріалу, що будуть пропускати в кімнату максимум сонячного світла. Не перестарайтеся і сдекорірованіем штор і завісок, чим менше квітів і нашивок буде на них, тим краще.

Для додання помещеніюаскетічного виду використовуйте вбудовані шафи. Нехай вони будуть прикрашені спеціальнимівставкамі з металу. До даного предмету вам підійде по дизайну і красівийдізайн. Нехай він буде бузкового кольору або ж, якщо ви не любите надто яркіецвета, з сірим відтінком. За допомогою дивана ви зможете візуально намітити іогранічіть зону для відпочинку. Завершальним етапом стане підлогу. Під вишеопісанниепредмети інтер’єру підійде плитка керамічна бежевого відтінку або світло-коричневого керамограніт.

 

rss