Воскресенье, 21 Июнь 2015

Передача PaPaYa №39

Новости

Новости партнеров

Кризис трехлетнего возраста: бороться или мириться...

Ваш малыш, еще вчера такой послушный и покладистый, вдруг начинает вести себя необычно.Подробнее (http://www.prostobaby.com.ua/zdorove/psihologiya/stati/krizis_trehletnego_vozrasta_borotsya_ili_miritsya)

Боремся с лактостазом: памятка кормящей маме...

Грудное вскармливание – чудесный период единения мамы и малыша. Но это замечательное время бывает омрачено различными проблемами с молочной железой,...

Дородовое воспитание: ждем и обучаем

Дородовое воспитание: ждем и обучаем...

Во время беременности будущего малыша можно не только любить, ждать, общаться с ним и всячески оберегать – его, как бы...

Главная Новости

Борсук звичайний

Опубликовано: 11.01.2019

видео Борсук звичайний

Єноти. ТОП 15 фото єнотів.

Борсук або борсук звичайний - лат. Meles meles, ссавець тварина, відноситься до сімейства Куницеві, представник загону хижі.


Борсук.

Будова борсука

Даний вид досить велике тварина. Довжина його тіла трохи менше метра, а вага сягає до 10 кг. Цікава будова тіла борсука притягує погляд: воно має клиноподібну форму з вузькою, витягнутою головою. Вуха у борсука маленькі, мають округлу форму. Ноги - короткі і досить масивні, з сильними і довгими пазурами. Слід борсучих лап дуже схожий на ведмежий, тільки в зменшеному вигляді.


Борсук

Борсук - природжений землекоп. Його підземні ходи деколи схожі на галереї багатоярусного замку з безліччю відгалужень і тупиків. У цьому підземному борсуковий царстві зазвичай влаштовані і 1-2 свого роду кімнати - гніздові камери. Але це не володіння звіра - одинаки, а затишне сімейне гніздо пари борсуків. Борсуки відрізняються своєю вірністю і прихильністю до другої половинки. Найчастіше пара борсуків проживає разом все життя. Якщо ніщо і ніхто не потривожить цю сімейну ідилію, не зашкодить родовідне гніздо, то воно передасться у спадок. Спадкоємці в свою чергу доповнять будова, збільшать його. Часом такі борсукові нори утворюють цілі підземні борсукові міста, що складаються із з'єднаних прориті тунелями борсукових нір. У таких містах проживають кілька сімей, абсолютно не заважаючи один одному.

Цікава й охайність борсуків, повчитися якої не завадило б навіть багатьом представникам людства. Туалет у борсуків завжди облаштовується подалі від житла, а біля нір ніколи не побачиш сміття або залишків недоїденою їжі. Іноді в норі поселяються і інші тварини, наприклад, лисиця . Борсук відноситься до такого сусідства відносно спокійно. Але якщо сусід йому набридає, борсук без особливих труднощів виганяє непроханих гостей.

Харчування борсуків

Полювати борсук воліє по ночах. Харчується він в основному слимаками, жуками, земляними черв 'яками. Тому в пошуках їжі борсук пересувається досить повільно, з опущеною головою.

Коли настає осінь, борсук починає підготовку до зимової сплячки. До цього часу вага борсука збільшується вдвічі за рахунок накопиченого до зими жиру. У цей час проводиться генеральне прибирання нір: з них виноситься стара підстилка, застеляється свіжа. Коли всі сім'ї приготувалися до зими, облаштували свої нові чи старі нірки, вхідні отвори закриваються зсередини листям і землею. Борсук йде в сплячку. Якщо ж зима не дуже холодна, борсук може прокинутися і вийти назовні. Сплячка у борсука не така, як у ведмедів. Вони орієнтуються на температуру повітря, і в залежності від цього, можуть проспати довше, якщо видалася люта зима, або менше, якщо на поверхні досить тепло.

rss